10 hoteluri spectaculoase în peșterile din jurul lumii

Când vine vorba de hoteluri, arhitectura și confortul merg mână în mână. Cu toate acestea, când te gândești la peșterile transformate în hoteluri, acestea par a fi un paradox Nu este întotdeauna cazul. Iată 10 astfel hoteluri spectaculoase din jurul lumii:

SEXTANTIO LE GROTTE DELLA CIVITA (ITALIA)

Situate în Matera, în sudul Italiei, aceste peșteri au fost declarate Patrimoniu Mondial UNESCO în 1993. Sextantio Le Grotte della Civita este locul perfect pentru călătorii care doresc să experimenteze bogata cultură și istorie italiană.

  lifestyleasia.com
  lifestyleasia.com

Casa multor locuitori din epoca de piatră și bronz, aceste peșteri au servit și ca reședință pentru comunitățile monahale în Evul Mediu. Poziția celor 18 camere spațioase din peștera hotelului din Civita – cea mai veche parte din Sassi – oferă panoramă asupra Parcului Național Murgia creând cele mai pitorești scene.

Sextantio Le Grotte della Civita pune la dispoziția clienților și diverse activități, precum degustare de vinuri și cursuri de fabricare a brânzeturilor. De asemenea, aceștia se pot relaxa la stațiunile spa sau pot lua o cină romantică la lumina lumânărilor în biserica deconsacrată din secolul al XIII-lea.

GAMIRASU CAVE HOTEL (TURCIA)

Capadocia Turciei găzduiește multe hoteluri rupestre, iar Gamirasu este unul dintre ele. Situat în satul Ayvali lângă Urgup, hotelul de lux cu 35 de camere restaurate a fost primul hotel de piatră din zonă.

  lifestyleasia.com
  lifestyleasia.com

Hotelul din peșteră este o întruchipare a luxului, confortului și seninătății. Clienții se pot bucura de o atmosferă spirituală dată de zona care a fost folosită, până acum o mie de ani, de preoții creștini.

Una dintre atracțiile turistice majore aici este plimbarea cu balonul cu aer cald. De asemenea, hotelul servește și ca locație perfectă pentru nunți și petreceri.

LES HAUTES ROCHES (FRANȚA)

Situate pe o stâncă cu vedere la râul Loire, camerele senine ale hotelului sunt sculptate în stânci. Bucătarul este cunoscut pentru mâncărurile sale clasice, dar creative, care completează frumos vinurile locale delicioase din Valea Loarei, în Franța . Hotelul de lux are, de asemenea, un teren de golf, unde turiștii pot petrece întreaga zi.

  lifestyleasia.com
  lifestyleasia.com
ICONIC SANTORINI: A BOUTIQUE CAVE HOTEL (GRECIA)

Amplasat la marginea stâncilor vulcanice din Santorini, acest hotel autentic tip peșteră are vedere la apele albastre ale Mării Egee. Hotelul pe cinci niveluri are tot felul de facilități moderne, cu piscine private mici în toate camerele.

  lifestyleasia.com
  lifestyleasia.com
YUNAK EVLERI (TURCIA)

Acest hotel îmbină farmecul trecutului cu luxul și confortul timpului modern. Există camere care există încă din secolele V și VI și un conac grecesc din secolul al XIX-lea . Alături de cele 120 de camere, acest hotel de lux oferă și 10 case tip peșteri, pentru familiile de turiști.

  lifestyleasia.com
  lifestyleasia.com

După o zi lungă de activități, clienții se pot relaxa la centrul spa Yunak, unde sunt îngrijiți de terapeuți instruiți și se pot răsfăța cu masaje tradiționale balineze și thailandeze.

KOKOPELLI’S CAVE (NEW MEXICO, SUA)

Această pensiune de lux este construită în stâncile Ojo Alamo. Punctul culminant al acestui loc este priveliștea magnifică asupra apusului de soare peste râul La Plata din camere împreună cu peisajul celor patru state Arizona, New Mexico, Utah și Colorado din zona Four Corners.

  lifestyleasia.com
  lifestyleasia.com
CAVES BEACH RESORT HURGHADA (EGIPT)

Acest hotel cu 360 camere tip peșteră transportă vizitatorii în epoca de piatră. Restaurantele și barurile de aici sunt numite după serialul animat The Flintstones: restaurantul Flintstone, Dino’s Beach, Barney’s și Betty’s Pool Bar.

  lifestyleasia.com
  lifestyleasia.com

Hotelul unic de piatră este renumit pentru priveliștile sale liniștite. Acesta are chiar și o plajă privată, iar turiștii au opțiunea de a-și petrece timpul în oricare dintre piscinele încălzite din apropiere.

CUEVAS HELENA (SPANIA)

Această casă peșteră este deținută de un cuplu care inițial a planificat-o ca fiind casa lor de vacanță . Au renovat întreaga zonă, care a fost o peșteră de animale până în 2016, și ulterior au deschis-o pentru închiriere.

  lifestyleasia.com
  lifestyleasia.com

Casa contemporană, dar elegantă, este încărcată cu toate facilitățile moderne necesare pentru un sejur confortabil. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui loc este că, indiferent de sezon, temperatura din camere este întotdeauna plăcută, undeva la 18 grade Celsius.

REZERVAȚIA NATURALĂ KAGGA KAMMA (AFRICA DE SUD)

Rezervația naturală a fost numită „oaza de la marginea timpului”, o descriere perfectă a acestei experiențe unice. Kagga Kamma oferă clienților o vacanță în care pot admira frumusețea naturii și pot experimenta luxul.

  lifestyleasia.com
  lifestyleasia.com

Rezervația dispune de diferitele tipuri de camere care răspund tuturor tipurilor de călători. Aceștia pot alege dintr-o selecție de apartamente în aer liber, care sunt perfecte pentru observarea stelelor. Există, de asemenea, apartamente tip peșteră, cabane și zone de camping.

LA CLAUSTRA (ELVEȚIA)

Un alt hotel unic în peșteră, La Claustra, este situat la 2.050 de metri deasupra nivelului mării. Este o fostă cetate a armatei care a fost transformată într-un hotel.

  lifestyleasia.com
  lifestyleasia.com

Hotelul cu 17 camere, care se întinde pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați, oferă confort și liniște, împreună cu priveliști minunate asupra Alpilor Elvețieni, care înconjoară hotelul.

Sursă: lifestyleasia.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari