Cea mai înaltă clădire din lemn din America de Nord va fi construită în Toronto

Icon Architects a dezvăluit designul unui turn din lemn înalt de 90 de metri în Toronto, Canada, care va deveni, odată finalizat, cea mai înaltă clădire de lemn din America de Nord. Numit „191-199 College Street”, proiectul este aliniat cu planul general pentru dezvoltarea Waterfront din Toronto, care urmărește să transforme orașul canadian într-un centru de locuințe la prețuri accesibile, spații publice robuste și noi oportunități de afaceri. Construcția turnului va reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu peste 3.300 de tone metrice și va găzdui aproximativ 400 de unități la prețuri accesibile.

archdaily.com
archdaily.com

Situat lângă Universitatea din Toronto, turnul cu 31 de etaje va înlocui un grup de clădiri existente pentru a oferi 494 de unități de închiriere rezidențiale construite special. Din cei 19.900 de metri pătrați, peste 80 la sută vor asigura locuințe la prețuri accesibile timp de 40 de ani; restul va fi dedicat chiriilor standard de pe piață. 

Designul fațadei cuprinde paleți fotovoltaici integrați în clădire. Exteriorul pixelat va crea un aspect animat și dinamic în condiții de lumină în continuă schimbare, cu nuanțe de gri.

archdaily.com
archdaily.com

Deși codul de construcție din Ontario nu a aprobat proiectarea structurală, Icon Architects lucrează cu Canadian Wood Council la o propunere care poate depăși reglementarea actuală care dictează maxima de 12 etaje pentru clădirile din lemn.

Sursă: archdaily.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari