Dubai Sustainable City revendică prima clădire din lume cu emisii de carbon net zero

Clădirea de 4645 mp va găzdui Institutul SEE, filiala de cercetare, dezvoltare și formare profesională a Diamond Developers. Clădirea de ultimă generație este prezentată la WETEX & Dubai Solar Show, expoziția anuală comercială organizată de Dubai Electricity and Water Authority (DEWA) în Expo 2020, care a fost deschisă recent și se desfășoară până anul viitor în martie.

Clădirea va compensa toate emisiile de carbon pe baza „unui sistem de compensare credibil”.

Clădirea va produce, de asemenea, propriul necesar de energie prin surse regenerabile, inclusiv panouri solare și o instalație de biogaz care tratează deșeurile organice de la TSC. Astfel, acestea vor acoperi 100% energia operațională și vor compensa 150% emisiile provenite de la angajații care fac naveta, desalinizarea apei și produsele consumabile.

Faris Saeed , CEO Diamond Developers, a declarat: „Scopul Institutului este de a accelera acțiunile climatice prin educație, cercetare și dezvoltare, evenimente și conferințe. Prin colaborări direcționate cu parteneri, entități academice și guvernamentale, ne propunem să îi inspirăm pe ceilalți prin schimbul de cunoștințe și expertiză pentru a asigura un viitor mai bun pentru generațiile următoare”.

Noua clădire va fi dedicată progreselor, tehnologiei și inovațiilor în materie de sustenabilitate prin cercetare, instruire, evenimente și start-up-uri tehnologice care lucrează la soluții care promovează sustenabilitatea socială, de mediu și economică. Finalizarea este așteptată în următoarele luni.

Sursă: constructionglobal.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari