GREEN ROOF – soluția Isopan pentru acoperișuri verzi, cu capacitate ridicată de izolare termică și acustică. Acum și cu soluția FORTELIA integrată

Natura este aliatul nostru în abordarea și rezolvarea problemelor de mediu provocate de urbanizare și dezvoltarea masivă a construcțiilor. Construirea unor centre urbane mai extinse și mai dens populate, a dus la o scăderea drastică a zonelor verzi în orașe. Una dintre cele mai evidente consecințe, care este acum vizibilă pentru toată lumea este capacitatea redusă a solului de a reține apa. Acest lucru are efecte dramatice în cazul unor precipitații foarte intense sau a ceea ce este cunoscut drept „water bomb”, averse de ploaie intensă peste o zonă populată care provoacă daune localizate.

O tehnică ce poate fi folosită pentru a aduce natura în construcții: Isopan Green Roof.

Sistemul de acoperiș GreenROOF, dezvoltat de ISOPAN în colaborare cu DAKU, constă într-o soluție inovatoare, brevetată Isopan, o soluție la cheie ce creează zone verzi pe acoperișurile clădirilor, fie ele rezidențiale sau de producție/comerciale. Acestea sunt ecosisteme urbane care îndeplinesc multiple nevoi, din ce în ce mai urgente.

Îmbunătățirea performanțelor cu Isopan GreenROOF

Isopan, pentru a veni în sprijinul arhitecților care au nevoie de soluții inovatoare pentru proiectele lor, prezintă GREEN ROOF, un sistem care integrează panoul sandwich Isopan cu diferitele elemente ale unui acoperiș semi-intensiv sau extensiv.

Dacă se alege un panou termoizolant ISOPAN pentru un acoperiș plat sau ușor înclinat, printre alte elemente, un strat de drenaj și retenție a apei, substrat și un strat de vegetație de tip Sedum, rezultatul este GreenROOF. O soluție completă pentru construcția acoperișurilor semi-intensive sau extensive, aplicabilă pentru toate tipurile de clădiri.

Cu acest sistem integrat, dezvoltat de Isopan, pot fi construite rapid și ușor două tipuri de acoperișuri verzi:

Semi-Intensiv: GREEN ROOF TP. Pentru construcția sa se folosește panoul Isodeck PVSteel/FORTELIA, din poliuretan sau vată minerală, fagure de retenție a apei, folie geotextilă, substrat și vegetație sedum. Permite un substrat cu o grosime maximă de 13 cm pentru a crește plante acoperitoare de sol și cu o greutate aproximativă de 100 kg/m2. Acest tip de acoperire presupune întreținere minimă și costuri reduse.

Extensiv: GREEN ROOF 95. Constă în panoul sandwich Isodeck PVSteel/FORTELIA, cu un nucleu din poliuretan sau vată minerală, un sistem de irigare ascuns și ansamblul HYDROPACK, care permite o retenție excelentă a apei prin micro-stropire automatizată. Acest tip de acoperire permite creșterea plantelor acoperitoare de sol (suculente) și cu o greutate maximă saturată cu apă de 100 kg/m2. Necesită întreținere punctuală și economică.

Alegerea unui acoperiș verde cu Isopan GreenROOF permite obțineținerea avantajelor precum:

·   Eficiență emergetică: o mai bună izolație termică reduce consumul de energie.

·   Izolație termică: protecția clădirii împotriva schimbărilor termice, razelor UV și agenților atmosferici.

·   Retenția apei: pierderea de apă este redusă cu 50% până la 90%.

·   Izolație acustică: absorbție acustică, acoperișurile verzi reduc zgomotul până la 3dB.

·   Îmbunătățirea climatului: atât în interiorul cât și în exteriorul clădirii, deoarece umidifică și purifică aerul.

·   Oferă o îmbunătățire estetică importantă clădirii.

GreenROOF cu Fortelia

Noul produs multifuncțional lansat de Isopan – Fortelia – propune soluții inovatoare pentru sectorul acoperișurilor plane, exploatând la maxim caracteristicile de performanță oferite de secțiunea geometrică. Cu Fortelia, capacitatea portantă a acoperișului crește cu până la 50% în plus comparativ cu acoperișurile realizate din panouri sandwich tradiționale prefabricate.

Fortelia, în configurația de acoperiș plan, poate fi integrat ca bază a sistemului GreenROOF. Astfel, se observă o îmbunătățire a performanței în timpul verii, precum și o încetinire a șocului hidraulic al primelor ploi.

Valoare adăugată pentru clădiri

Pe lângă impactul estetic semnificativ asupra clădirilor, amenajarea peisagistică a acoperișurilor crește de fapt valoarea comercială a acestora. Acoperișurile verzi au un impact asupra eficienței energetice, sustenabilității și bunăstării rezidențiale a clădirilor, aspecte din ce în ce mai apreciate de piață.

Isopan, prin dezvoltarea sistemului GreenROOF a oferit răspunsuri concrete în ceea ce privește materialele aplicabile și sistemele de construcție. Un sistem inovator pentru a crea clădiri care consumă mai puțin, sunt sustenabile, mai frumoase și mai eficiente.

Descoperă mai multe informații despre GreenROOF: https://isopan.ro/produse/green-roof/ 

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari