Hotelul Shimao Wonderland Intercontinental: Un Proiect Inovator într-o Carieră Abandonată

Hotelul Shimao Wonderland Intercontinental este un proiect revoluționar construit într-o carieră abandonată, situată la 88 de metri adâncime, în apropiere de Shanghai. Firma Jade + QA din Londra și Shanghai a conceput acest hotel cu 337 de camere, care se întinde pe 16 etaje sub nivelul solului, fiind cunoscut drept un "groundscraper" - un zgârie-nori care pătrunde în adâncurile pământului. Arhitectul Martin Jochman a creat conceptul hotelului în timpul colaborării sale cu Atkins, câștigând un concurs în 2006 și continuând proiectul cu propriul său studio, Jade + QA.

Clădirea, realizată cu o structură de oțel, este atașată de fața de stâncă a carierei, având doar două etaje deasupra nivelului solului și două sub nivelul apei. Camerele hotelului sunt dispuse pe pereții carierei, iar o structură de "cascadă de sticlă" conține lifturile de observare și oferă acces la toate etajele. Hotelul este definit de trei elemente principale ale masei sale: "dealul verde", reprezentând partea acoperită cu un acoperiș verde de două etaje deasupra nivelului solului, "grădinile suspendate", aripi de camere de oaspeți în formă de S convexe și concave, și "cascada" centrală de sticlă.

Zonele publice ale hotelului sunt situate atât deasupra, cât și sub nivelurile principale ale camerelor. Cele două etaje de deasupra solului găzduiesc recepția hotelului, un restaurant și facilități de conferință, în timp ce cele două etaje sub apă conțin un restaurant și alte dormitoare, care se deschid spre un acvariu subacvatic. Proiectul a necesitat 12 ani pentru a fi finalizat, datorită provocărilor tehnice și operaționale asociate cu construirea într-o locație atât de unică și dificilă.

Jochman consideră că acest hotel ar putea fi un model pentru dezvoltarea altor situri industriale redundante, demonstrând cum să utilizezi un teren dificil pentru o utilizare recreativă echilibrată între mediul natural și cel realizat de om.

SURSA ARTICOL

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari