Jumpworld One Klagenfurt - Evacuarea fumului și a căldurii în clădirile sportive

Clădirile de agrement sunt adesea supuse unor costuri de exploatare ridicate, iar atât aerul condiționat, cât și iluminatul și ventilația reprezintă provocări deosebite. VELUX Commercial oferă o gamă largă de sisteme de luminatoare, materiale, ventilație de confort și soluții de evacuare fum pentru a oferi mai multă lumină, aer, confort și siguranță în clădirile comerciale și publice, inclusiv în clădirile destinate activitaților sportive.

Luminatoarele continue moderne și cupolele cu luminatoare de la VELUX Commercial oferă opțiuni versatile de construcție și design pentru soluții inovatoare de iluminare naturală. Pe lângă o gamă largă de forme și dimensiuni, sistemele de luminatoare acoperă toate cerințele funcționale ale acoperișului, cum ar fi iluminatul, ventilația naturală, evacuarea fumului și a căldurii și accesul pentru întreținere. Soluțiile de ventilație de confort, de evacuare a fumului și a căldurii de la VELUX Commercial pot fi configurate pentru a se deschide și a se închide automat, pe măsură ce condițiile din clădire se schimbă. Integrate în sistemul de management al clădirii, sistemele reacționează la detectarea temperaturii clădirii sau a fumului.

Soluția de evacuare fum în centrul sportiv cu trambuline Jump World

În toamna anului 2021, o nouă atracție sportivă și de agrement a fost deschisă în Klagenfurt am Wörthersee, Austria. Jump World One oferă un parc de trambuline cu peste 90 de elemente de sărituri. Sala imensă, cu un concept de spațiu deschis, acoperă o suprafață de peste 5.000 m2 - inclusiv zone de joacă pentru copii, zonă de fitness, școală de dans, precum și vestiare, completată de o zonă exterioară de peste 2.300 m2. Sala de sport este alcătuită dintr-o construcție din oțel cu grinzi de oțel și panouri de fațadă inserate. Toate suprafețele vizibile ale învelișului clădirii, precum și grinzile cu deschidere mare sunt vopsite uniform în negru în interior. Echipamentul sportiv în nuanțe de galben și turcoaz oferă accente puternice de culoare. Un luminator de acoperiș continuu VARIO-NORM cu o lungime de peste 55 m, integrat central în suprafața acoperișului, alimentează încăperea cu lumină naturală difuză, fiind singura sursă de lumină naturală. Nouă trape de ventilație complet integrate permit o ventilație naturală suficientă a sălii. O cupolă de luminatoare de la VELUX Commercial oferă, de asemenea, lumină naturală pentru casa scării. Cu trapele pneumatice de evacuare fum, luminatorul de acoperiș continuu VARIO-NORM este o componentă importantă a conceptului de siguranță și de protecție împotriva incendiilor al halei. Cupola de luminator TOP 90 din casa scării se deschide, de asemenea, în caz de incendiu, prin intermediul unui sistem electric de evacuare a fumului și a căldurii. De asemenea, VELUX Commercial asigură acum o calitate fiabilă în timpul funcționării continue cu un contract de întreținere a trapelor de fum.

Lumină, aer și siguranță în clădirea de sport datorită unui luminator de acoperiș continuu de la VELUX Commercial cu soluție SHEV (Foto: Gert Perauer)

Un luminator continuu VARIO-NORM combină toate funcțiile de iluminare, ventilație și evacuare a fumului și căldurii în Jump World din Klagenfurt (Foto: Gert Perauer)

Mai multe detalii aici!

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari