Larnaca, Cipru: cum va deveni zona una mai sustenabilă și de viitor?

Foster + Partners, în colaborare cu Petrolina Group, a dezvăluit proiectarea unui nou plan general pentru a transforma faleza din Larnaca, Cipru, într-o zonă durabilă și plăcută pentru locuitorii orașului, generațiile viitoare și noii vizitatori. Stațiunea Larnaca își propune să reproiecteze una dintre arterele sale principale, șoseaua Larnaca-Dhekelia, pentru a deveni mai prietenoasă cu pietonii, împreună cu faleza sa. Propunerea biroului Foster urmărește să sporească valoarea ecologică a terenului și să dubleze lungimea malului accesibil publicului.

Noua dezvoltare se îmbină cu „țesătura” urbană existentă, străduindu-se totodată să devină un catalizator pentru extinderea orașului spre nord. Diferitele elemente ale planului general vor fi legate prin străzi mărginite de copaci și piețe amenajate. Canalele de apă existente ale orașului sunt propuse a fi reamenajate pentru a extinde fauna sălbatică locală și pentru a aduce un plus de verdeață către coastă. Autostrada existentă, Drumul Larnaca-Dhekelia, va suferi, de asemenea, transformări pentru a o ajuta să devină mai prietenoasă cu pietonii, cu spații dedicate și noi facilități publice adăugate.

Acest proiect prevede un spațiu care este situat între zonele ecologice care, de fapt, leagă zonele interioare de litoral. Aceste noi părți ale orașului urmează să fie dezvoltate cu clădiri joase adaptate la scară umană, ca o modalitate de a crea o extensie naturală a spațiilor urbane existente. Moștenirea industrială a orașului este, de asemenea, luată în considerare, deoarece artefactele industriale vor fi păstrate și reutilizate pentru a activa tărâmul urban.

Sursa: archdaily.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari