Noul terminal de tip pană al aeroportului Changchun din China

În urma unui concurs internațional, MAD Architects, în colaborare cu China Airport Planning & Design Institute și Beijing Institute of Architectural Design, a dezvăluit designul Terminalului 3 al Aeroportului Internațional Changchun „Longjia” din China. Noua clădire este de așteptat să găzduiască 22 de milioane de pasageri pe an. După finalizare, terminalul de 270.000 de metri pătrați va deveni cel mai mare nod de transport din orașul Changchun și provincia Jilin.

Noua clădire a terminalului are o structură de coridor cu trei „degete” care aduce pasagerii la cele 54 de porți ale aeronavei. Potrivit arhitecților, imaginea clădirii se inspiră dintr-o pană plutitoare, un semn din vârf către avioanele care urcă și coboară de la terminalele sale. Aspectul ajută, de asemenea, la crearea de conexiuni armonioase cu celelalte două terminale, crescând în același timp numărul de locuri pentru pasageri lângă porți. Parterul mare deschis oferă conexiuni directe la metrou, o gară de mare viteză și infrastructura auto.

Sala stației de metrou este integrată intenționat în spațiul central al terminalului pentru a reduce nevoia de transferuri și pentru a scurta distanța dintre intrarea în terminal și sala de extindere din est la mai puțin de 200 de metri. În plus, pasagerii beneficiază și de facilități inteligente în aeroport, cum ar fi automate de check-in cu autoservire și controale inteligente de securitate.

Designul terminalului este, de asemenea, influențat de peisajul din jurul orașului Changchun. Echipa de proiectare și-a exprimat dorința de a crea un „aeroport tip grădină”. Sistemul de grădină interioară integrează copaci, acoperiri de sol și elemente de apă pentru a crea o „grădină în zonă rece” care să reflecte clima locală. Sunt luate în considerare și spațiile exterioare, cu amenajare atentă care creează lacuri, pajiști, păduri și terenuri ondulate.

Sursa: archdaily.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari