The BIM Challenge: Un eveniment colaborativ pentru arhitecți și ingineri

Într-o eră dominată de avansuri tehnologice rapide, industria arhitecturii, ingineriei și construcțiilor (AEC) nu face excepție. În ultimii ani, tehnologia a transformat fundamental modul în care arhitecții și inginerii abordează proiectele. Astăzi, modelarea informațională a clădirilor (BIM) a devenit un standard, permițând modelarea, vizualizarea și simularea proiectelor cu o precizie și eficiență nemaiîntâlnite. Însă BIM nu este doar o tehnologie, ci și un proces colaborativ esențial pentru succesul proiectelor actuale.

Cum mai stăm cu digitalizarea?

În România ne place foarte mult să vorbim despre digitalizare, poate în primul rând pentru că, la nivel colectiv, ne-am săturat de birocrație. Proiectăm cu cele mai bune soft- uri și în cel mai mic detaliu, dar ce rămâne în arhive sunt adesea teancuri peste teancuri de hârtie. Ceea ce face ca imaginea completă, actuală, a fondului construit să lipsească, iar accesul la informații esențiale atât pentru specialiști, cât și pentru autoritățile publice, să fie extrem de complicat.

Ce variantă avem? Modelele digitale BIM și bazele de date asociate acestora – nu numai în fazele de proiectare și execuție, ci și în cele de operare, monitorizare și asset management. Cum ajungem acolo? Începând cu clarificarea etapelor din procesul BIM în rândul specialiștilor, ca prim pas înspre adoptarea BIM ca standard și în administrație.

Different minds, collective brilliance

The BIM Challenge este un eveniment organizat de ALLBIM NET, ce aduce împreună studenți și profesioniști pentru o experiență de învățare unică, bazată pe un joc colaborativ. În acest an, cele două evenimente anterioare, Școala de Vară și Seminarul, au devenit unul, o platformă de schimb de idei și inovație, unde participanții nu dobândesc doar cunoștințe tehnice, ci și abilități esențiale de colaborare și management de proiect.

Un workshop | În orice domeniu, meseria se mai și fură sau elegant spus, înveți mai repede în timp ce lucrezi. De aceea, la workshop vei face parte dintr-o echipă multidisciplinară care va rezolva, contratimp, o serie de task-uri bazate pe un proiect real – de la elaborarea planului de execuție BIM la livrarea modelelor digitale complete. Timp de 5 zile, veți defini strategia, responsabilitățile și veți aloca resursele acolo unde contează, având în permanență alături și întreaga echipă ALLBIM NET.

Peste 20 de speakeri Evenimentul aduce în prim-plan teme de interes din industrie, printr-o serie de prezentări și paneluri de discuție. Vei afla ce este nou în software și pe piața materialelor de construcții, care sunt cele mai bune practici de lucru de la specialiști BIM (Christian Rust, Rogério Lima sau Bruno Mota) și ce includ noile standarde pentru construcții durabile.

Programul complet al evenimentului poate fi accesat aici.

Oportunități de networking | The BIM Challenge pune accent pe colaborare și schimb de experiență între participanți, creând o platformă pentru networking, dezvoltare profesională și inovație. Evenimentul permite profesioniștilor și studenților din industrie să învețe unii de la alții și să contribuie activ la adoptarea BIM ca standard în sectorul AEC din România.

Long story short

La The BIM Challenge, înveți să lucrezi BIM într-un workshop colaborativ, afli ce este nou în industrie și cunoști oameni cu aceleași pasiuni ca tine.

Unde și când | 1 – 7 septembrie, Constanța

Cum te înscrii | Alege unul din pachetele disponibile până pe 10 august

Program | Vezi aici toate activitățile evenimentului

The BIM Challenge este singurul eveniment din România unde înveți BIM într-un mod aplicat, urmărind alături de echipa ta un flux de lucru colaborativ, colectând și organizând seturi de informații și generând livrabile digitale. Și unde afli noutățile din industrie într-un singur loc, de la software și digital twins la standarde recente și management eficient de proiect.

Este evenimentul unde ALLBIM NET schimbă modul în care oamenii învață în industria AEC și care aduce la aceeași masă studenți, universități, proiectanți, specialiști, dezvoltatori de software și producători de materiale, creând un hub pentru inovație și schimbul de cunoștințe.

10% discount până pe 10 august

Înscrie-te la The BIM Challenge până pe 10 august. Dacă vii împreună cu echipa ta, poți beneficia de o reducere de grup de 10%, aplicabilă pentru grupuri de minim 3 persoane.

Pentru mai multe informații despre obținerea acestei oferte, poți lua legătura cu coordonatorul evenimentului:Adela Lazăr | adela.lazar@allbim.net | 0771 317 012

Construct Intelligence este partener media al The BIM Challenge

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari