Un aeroport abandonat devine cel mai mare parc de coastă din Europa

Aeroportul Internațional din Atena a fost dezafectat în 2001, ceea ce a dus la două decenii de muncă pentru guvernul local pentru a stabili un mijloc de finanțare și un mecanism de guvernare pentru a transforma cei 600 de acri de spațiu neutilizat în cel mai mare parc de coastă din Europa.

Situl are o istorie bogată, de la așezări preistorice până la construcția aeroportului în secolul al XX-lea, fiind folosit ca spațiu olimpic în 2004. Biroul de arhitectură Sasaki conduce proiectarea pentru a transforma din nou spațiul și pentru a crea Ellinikon Metropolitan Metropolitan. Ideea parcului reprezintă un peisaj restaurator și un design pozitiv pentru climă, care va servi drept parc, loc de joacă și centru cultural pentru orașul Atena. Dezvoltatorii plănuiesc să deschidă terenul la începutul anului viitor.

Istoria acestui spațiu reprezintă unul dintre punctele de plecare pentru proiectare. Sala terminalului din anii 1960, proiectată de Eero Saarinen, va fi păstrată și reutilizată în mod adaptiv ca piesa centrală a unui mare spațiu de evenimente în centrul proiectului. Designerii au urmărit, de asemenea, caracterul spațiilor publice din Atena, multe dintre acestea fiind peisaje pasive adiacente ruinelor antice sau piețelor urbane și peisajelor stradale.

Noul parc își propune să ajute cetățenii să reia legătura cu natura și să reaprindă afinitatea culturală pentru peisajul grecesc. De asemenea, intervenția va crește cu 44% alocarea de spațiu deschis per rezident în Atena.

Sursa: archdaily.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari