Un program pilot introduce ferme verticale în locuințele publice

O comunitate de locuințe publice din Jersey City a primit o facilitate neobișnuită la începutul acestei luni: o fermă de interior care va produce aproximativ 250 kg de verdeață gratuită pe an. Este prima dintre cele 10 ferme aeroponice care vor fi instalate în oraș într-un nou program pilot numit Healthy Greens JC, care își propune să combată insecuritatea alimentară prin fuzionarea tehnologiei, educației și accesului la alimente.

Programul, care va oferi un total de 8 tone de verdeață gratuită pentru rezidenții eligibili ai orașului în primul său an, își propune nu doar să ofere opțiuni alimentare mai sănătoase comunităților cu venituri mici, ci și să educe mai bine locuitorii despre nutriție și alimentație sănătoasă „drept un punct de plecare pentru un Jersey City mai sănătos”, a spus Stacey Flanagan, directorul Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din Jersey City.

Healthy Greens JC, care va adăuga alte ferme la unități de locuințe, educație și facilități comunitare din oraș, este primul program municipal de agricultură verticală al națiunii, dar alte programe sunt în creștere pentru a asocia locuințe și ferme la prețuri accesibile.

Primarul orașului Jersey, Steven Fulop, s-a conectat pentru prima dată cu compania agricolă verticală AeroFarms prin Inițiativa pentru orașe și comunități sănătoase a Forumului Economic Mondial, care își propune să faciliteze parteneriate între părțile interesate publice și private pentru a promova rezultate mai sănătoase. Orașul a încheiat o înțelegere cu compania pentru a construi și întreține cele 10 ferme interioare, care, la fel ca toate fermele companiei, folosesc tehnologie aeroponică eficientă din punct de vedere al apei pentru a cultiva alimente în interior fără a folosi sol.

AeroFarms conduce o fermă comercială verticală în apropiere de Newark, New Jersey, care are capacitatea de a produce aproximativ 900 tone de verdeață proaspătă anual pentru a le distribui în toată țara. Când a fost deschisă în 2016, a fost catalogată drept cea mai mare fermă verticală din lume, cu potențialul de a extinde producția de alimente în zonele urbane prin utilizarea mai eficientă a spațiului și a resurselor. Dar, în ciuda prezenței sale dominante într-un oraș cu rate ridicate de sărăcie și insecuritate alimentară, nu ajungea la locuitorii din Newark cu produsele sale, care se vând la prețuri ecologice.

„Parteneriatul cu JCHA ne permite în mod special să vedem cum putem depăși ultima etapă pentru a crește accesul la alimente sănătoase și a lucra îndeaproape cu comunitatea pentru a crea o conexiune mai mare cu alimentele lor și cu modul în care acestea sunt cultivate”, a spus David Rosenberg, cofondator și CEO AeroFarms. „Pe termen mai lung, căutăm să înțelegem mai bine cum să ne extindem la alte comunități.”

  bloomberg.com
  bloomberg.com

Introducerea unei ferme verticale va oferi locuitorilor o legătură și mai strânsă cu alimentele proaspete. Programul urmează modelul fermelor urbane, care permit rezidenților să interacționeze cu procesul de creștere și, în cazul unor programe precum cel din Jersey City, să producă alimente pe tot parcursul anului.

AeroFarms construiește în prezent o fermă la Marion Gardens, o altă comunitate de locuințe publice. Orașul intenționează să se bazeze pe parteneriatele existente cu Autoritatea pentru locuințe din orașul Jersey și pe relațiile lor continue cu grupuri precum Community Food Bank of New Jersey, Boys & Girls Club și Head Start pentru a-și extinde raza de acțiune și a favoriza implicarea.

Pe lângă proiectele de locuințe publice, vor fi instalate unități în Anexa Primăriei, două cămine pentru bătrâni și un centru comunitar deținut de oraș. De asemenea, orașul este în discuții cu o școală publică, o clinică medicală și o universitate pentru a consolida locațiile ultimelor trei unități. În esență, vizează locurile cu acces redus la alimente și înclinație ridicată spre sărăcie, spune Flanagan.

Jersey City a alocat 1 milion de dolari din bugetul de capital al orașului pentru AeroFarms pentru a proiecta și instala fermele și pentru a furniza necesarul de semințe pentru 3 ani de și sprijin pentru cele nouă ferme verticale din oraș.

Sursă: bloomberg.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari