Versatilitate, Fiabilitate și Rezistență - FORTELIA, un nou sistem de închideri pentru noi performanțe

Un panou sandwich care exploatează profilul său geometric pentru a defini noi standarde în ceea ce privește grosimea, capacitatea portanta și creșterea deschiderilor structurale. Un înveliș unic datorită flexibilității și fiabilității sale de aplicare, care poate fi utilizat pentru realizarea:

·       acoperișurilor înclinate

·       acoperișurilor plane și a acoperișurilor verzi

·       pereților suport pentru fațade ventilate

·       pereților de inchidere

Acesta este Fortelia, noul sistem termoizolant inovator conceput prin colaborarea dintre Isopan cu Politehnica din Milano și Universitatea din Trieste.

Datorită performanțelor și flexibilității în utilizare, se încadrează pe deplin în categoria panourilor termoizolante super-performante cu utilizări multiple. Adevărata inovație constă în profilul geometric aparte: cuta nervurata care a oferit acestui produs un avans considerabil în sectorul de referință.

Acest profil nou a dus la:

·       reducere de până la 25% a grosimii panoului, garantând în același timp valori egale de performanță termică comparativ cu alte panouri izolante.

·       creștere de până la 50% a deschiderilor structurale pentru acoperișuri, cu aceleași încărcări. Utilizarea Fortelia pentru acoperișuri înclinate implică posibilitatea de a ușura substructura portantă, asigurând o mai mare flexibilitate de proiectare.

·       creștere de până la 50% a capacității portante a acoperișului plat comparativ cu un panou tradițional. Aceasta se traduce în mai multă libertate de proiectare, mai puține constrângeri, reducerea timpilor de instalare, asamblare și posibilitatea de integrare cu acoperișuri verzi.

Dar de ce Fortelia? Numele evocă cele trei caracteristici principale ale acestor panouri: versatilitate, fiabilitate și rezistență. Să le vedem în detaliu.

Versatilitate

Fortelia este cu siguranță un panou capabil să se adapteze la nevoi foarte variate, permițând diferite aplicații cu un singur produs. Poate fi utilizat cu rezultate extrem de performante pentru pereți și acoperișuri, cu vutele orientate spre exterior sau spre interior, în funcție de caracteristicile specifice ale proiectului.

Fațade ventilate

Profilul cutat al Fortelia permite o rigiditate ridicată a întregului panou. Prin urmare, dacă este utilizat cu vutele orientate în sus, așa cum este cazul acoperișurilor înclinate, se remarcă o creștere semnificativă a rezistenței la încărcări și deformare. Acest lucru oferă o mare flexibilitate pentru proiectant, care, în acest fel, are posibilitatea de a reduce consumul de substructura portantă.

Ce se întâmplă dacă panoul Fortelia este utilizat cu cutele orientate în jos? Devine un panou perfect pentru acoperiș plat, în special pentru clădirile noi. Un astfel de acoperiș plat, cu capacitatea de încărcare menționată, face spațiul de pe acoperiș mai utilizabil, predispus în mod natural pentru integrarea cu sisteme de energie regenerabilă - cum ar fi panourile fotovoltaice - și deschis transformării în acoperișuri verzi.

Soluția off-site de la Fortelia. Aceasta este o pre-asamblare verificată și controlată între tabla exterioară a panoului și membrana de impermeabilizare, proces care are loc în timpul fazei de producție, permițând oferirea tuturor avantajelor construcției off-site. Aspectele esențiale ale acestei soluții sunt:

·       Siguranță: garantată de certificările obținute în ceea ce privește performanța produsului pentru o calitate constantă și controlată a produsului;

·       Viteză: pre-asamblarea permite accelerarea timpilor de pe șantier și astfel reducerea costurilor;

·       Fiabilitate: demonstrată de procesele rigide de control al calității și un proces de producție industrială.

În ceea ce privește acoperișurile, în special cele verzi, Fortelia asigură o calitate verificată pentru o aderență perfectă a învelișului sintetic cu tabla metalică. Performanța excelentă a acestui panou îl face optim pentru construcția acoperișurilor verzi (Green ROOF).

În cazul utilizării verticale a panoului, prezența cutelor interne permite utilizarea spațiului dintre ele ca un compartiment tehnic pentru trecerea cablurilor și sistemelor. Există, de asemenea, o varietate de finisaje pentru a oferi flexibilitate proiectantului.

Configurabilitatea ridicată, simplificarea și reducerea substructurii, precum și posibilitatea de a acoperi deschideri mari - sunt caracteristici ale pereților cu vute interne, precum și ale celor cu vute externe. În acest ultim caz, cutele orientate spre exterior permit o reducere substanțială a efectelor dilatării termice, precum și o rigiditate ridicată a panoului.

Nu în ultimul rând, Fortelia poate fi utilizat pentru a crea fațade ventilate pentru care au fost studiate soluții ready-to-use, iar învelișul exterior poate fi ales liber dintr-o mare varietate de plăci de placare în conformitate cu nevoile tehnice și arhitecturale. Performanța termică și acustică, combinată cu viteza de asamblare, fac din Fortelia soluția optimă în cazul fațadelor ventilate.

Este de asemenea de remarcat faptul că geometria aparte a profilului oferă opțional un sistem de cuplare tip coadă de rândunică pentru a permite instalarea diverselor cârlige și accesorii: de la sisteme de cuplare pentru sprinklere și sisteme de prevenire a incendiilor, la plafoane false, până la al doilea strat și multe alte accesorii. Aceasta se aplică acoperișurilor înclinate, acoperișurilor plate și pereților cu cute interne și externe.

Fiabilitate

În universul proiectării, mai ales având în vedere inovația tehnologică tot mai avansată a materialelor și proceselor, devine esențial să se respecte specificațiile tehnice, performanțele declarate și durabilitatea în timp. Această capacitate este definită tocmai ca fiabilitate.

Fortelia reprezintă rezultatul a mulți ani de know-how și o atenție sporită la inovație, care poziționează produsul într-o sferă de siguranță și performanță foarte ridicate. Din acest motiv, produsul poate fi garantat până la 40 de ani pentru durabilitatea finisajelor.

Rezistență

Analizele efectuate în colaborare cu Politehnica din Milano și Universitatea din Trieste au permis dezvoltarea unui produs de ultimă generație cu performanțe ridicate.

Calitatea panourilor, precum și caracteristicile lor particulare de:

·       izolație termică și acustică

·       rigiditate

·       optimizarea consumului de structura de bază

·       grosime redusă cu aceeași performanță de izolație termică

·       capacitate portanta sporita

reprezintă puncte forte reale ale panourilor Fortelia.

În concluzie, putem vedea cum versatilitatea, fiabilitatea și rezistența califică de fapt un produs atât de inovator. Fortelia oferă libertate și posibilități multiple de integrare în domeniul proiectării, finisajelor și designului modern, rămânând fidel inspirației care a stat la baza creației sale: super-performanța tehnică.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari