Viitorul călătoriilor: Imagini inedite din hotelul spațial Pioneer Station. Acesta ar putea fi operațional în 2025

Proiectul este supravegheat de Orbital Assembly Corporation, o companie de construcţii spaţiale care a tăiat legăturile cu Gateway.

Compania îşi propune acum să lanseze două staţii spaţiale cu cazare pentru turişti: Voyager Station,  programat să găzduiască 400 de persoane şi să fie deschisă în 2027, în timp ce noul concept Pioneer Station, cu o capacitate de 28 de persoane, ar putea fi operaţional în doar trei ani.

Proiectul are în vedere administrarea unui „parc de afaceri” spaţial care să găzduiască atât birouri, cât şi turişti. „Scopul a fost întotdeauna acela de a face posibil ca un număr mare de oameni să trăiască, să lucreze şi să se dezvolte în spaţiu”, a declarat Tim Alatorre, directorul operaţional al Orbital Assembly.

Alatorre spune că atracţia noului concept Pioneer Station este că scara sa mai mică îl face realizabil mai devreme. Vor fi disponibile spaţii de birouri şi facilităţi de cercetare atât la Pioneer Station, cât şi la Voyager Station. Acest lucru, a spus Alatorre, este un „câştig pentru ambele părţi”, deoarece multe dintre obiectivele Orbital Assembly pe termen scurt depind de finanţare, potrivit CNN.

Cum va arăta hotelul spaţial

Orbital Assembly are în vedere ca ambele staţii să semene cu o roată care orbitează în jurul Pământului. „Staţia se roteşte, împingând conţinutul acesteia în afara perimetrului staţiei, la fel cum poţi roti o găleată cu apă – apa se împinge în găleată şi rămâne la locul ei”, a spus el.

În apropierea centrului staţiei nu ar exista gravitaţie artificială, dar pe măsură ce te deplasezi spre exteriorul staţiei, senzaţia de gravitaţie creşte.

Proiecţiile interioarelor ambelor staţii sugerează un interior asemănător cu cel al unui hotel de lux de pe Pământ, dar cu o privelişte spațială.

Numele original al hotelului spaţial, Von Braun Station, a fost ales deoarece conceptul a fost inspirat de desenele vechi de 60 de ani ale lui Wernher von Braun, un inginer aerospaţial care a fost pionier al tehnologiei rachetelor, mai întâi în Germania şi apoi în SUA.

Sursă: mediafax.ro

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari