10 cele mai neobișnuite biserici din lume

Sanctuarul Las Lajas, Ipiales, Columbia

Nu este neobișnuit să răsară orașe în văile fertile dintre râuri. Dar Sanctuarul Las Lajas din orășelul Ipiales, Columbia, a construit o biserică uriașă și superbă într-un canion îngust de lângă un râu. Inițial, în acest loc cineva raportase că a văzut-o pe Fecioara Maria, a existat un altar în acest spațiu încă din anii 1700, actuala biserică fiind construită la începutul anilor 1900.

architecturaldigest.com
architecturaldigest.com
Osuarul Sedlec, Kutná Hora, Cehia

Cehii sunt cunoscuți pentru dragostea lor pentru morbid: o biserică din Praga unde i-a fost tăiată mâna unui hoț încă mai are mâna atârnând de tavan. Dar puține biserici sunt mai înfricoșătoare decât Osuarul Sedlec din Kutná Hora. La Biserica Cimitirul Romano-Catolic al Tuturor Sfinților, oasele a peste 40.000-70.000 de oameni, aranjate în combinații artistice (inclusiv un candelabru mare), servesc acum drept decor macabru.

architecturaldigest.com
architecturaldigest.com
St. Francisco de Assisi Mission Church, Ranchos de Taos, New Mexico, Statele Unite

Deși se numește oficial Biserica Misiunii San Francisco de Assisi, mulți localnici cunosc această biserică pur și simplu ca biserica Taos Pueblo. Este realizată din chirpici, ca multe dintre clădirile tradiționale din zona înconjurătoare. În cele din urmă, a fost fortificată cu un strat de tencuială pentru a împiedica clădirea să se prăbușească. Biserica este, de asemenea, desemnată un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

architecturaldigest.com
architecturaldigest.com
La Sagrada Familia, Barcelona, ​​Spania

Această biserică proiectată de Gaudi este un obiectiv turistic pentru aproape fiecare vizitator al Barcelonei. Sagrada Familia („Sfânta Familie”) este una dintre cele mai dezbătute lucrări de arhitectură din lume; unii oameni iubesc turlele și coloanele dramatice de inspirație gotică, în timp ce alții le consideră deranjante. Un lucru este clar: această structură monumentală, care urmează să fie finalizată la centenarul morții lui Gaudi în 2026, nu poate fi ignorată.

architecturaldigest.com
architecturaldigest.com
Catedrala din Brasilia, Brazilia

Indiferent de ceea ce vezi în cei 16 stâlpi de beton care alcătuiesc această catedrală din capitala Braziliei, trebuie să recunoști că este o arhitectură neobișnuită. Catedrala, proiectată de renumitul arhitect Oscar Niemeyer este dedicată Mariei, iar o coloană de la intrare înfățișează scene din viața ei. Dar aceasta nu este singura caracteristică artistică din interiorul clădirii: există patru clopote, un bazin reflectorizant și sculpturi de îngeri care atârnă de un tavanul cu vitralii.

architecturaldigest.com
architecturaldigest.com
Biserica Hallgrímur, Reykjavik, Islanda

Această biserică este a șasea cea mai înaltă structură din întreaga țară.  Proiectată să semene cu lava bazaltică care curge în Islanda, biserica arată ca un V răsturnat, făcut din grinzi albe înalte și subțiri. Chiar dacă exteriorul este izbitor, asigurați-vă că vizitați și interiorul. Există o sculptură Alexander Stirling Calder (tatăl producătorului de telefoane mobile Alexander Calder) a faimosului explorator Leif Eriksson și un observator unde puteți vedea priveliști uluitoare ale Reykjavikului.

architecturaldigest.com
architecturaldigest.com
Biserica Harajuku, Tokyo, Japonia

Cartierul Harajuku din Tokyo este mai bine cunoscut pentru moda sa de stradă decât pentru structurile sale religioase. Dar puteți face o vizită acestei biserici protestante modernistă și elegantă, care a fost deschisă în 2006. Conceptul de design se bazează pe numărul norocos șapte, așa că există șapte arcade ușor curbate. Biserica funcționează și ca sală de concerte, așa că acustica este impecabilă.

architecturaldigest.com
architecturaldigest.com
Biserica Temppeliaukio, Helsinki, Finlanda

Biserica Temppeliaukio, mai cunoscută ca Biserica Stâncii, ar putea fi singura biserică din lume care poate fi ușor confundată cu un planetariu. Este un amestec de antic și modern, cu pereți tăiați din formațiuni de piatră naturală și un acoperiș din cupru strălucitor. Clopotele tradiționale ale bisericii nu se văd nicăieri: în schimb, sunetul este redat în difuzoare.

architecturaldigest.com
architecturaldigest.com
Cadet Chapel, Academia Forțelor Aeriene din SUA, Colorado

Pare logic ca această capelă de la Academia Forțelor Aeriene din Statele Unite să fie inspirată din aspectul avioanelor. Dar arhitectul Walter Netsch a luat acea idee de bază și a creat ceva cu adevărat incredibil, îndreptând forma planului în sus pentru a crea ceva inspirat din catedralele clasice și totuși complet propriu. Clădirea cu 17 turle a fost finalizată în 1963 și a fost numită Reper istoric național al SUA în 2004.

architecturaldigest.com
architecturaldigest.com
Iglesia El Rosario, San Salvador, El Salvador

Cel mai bun moment pentru a vizita Iglesia el Rosario, sau Biserica Rozariului, din centrul San Salvador, este într-o zi însorită. În unghiul potrivit, lumina lovește acoperișul și sticla sa multicoloră, creând un efect strălucitor de curcubeu.

architecturaldigest.com
architecturaldigest.com

Sursă: architecturaldigest.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari