ANTI GUDRON PACK Solutia ideala pentru indepartarea depunerilor de gudron din cazanele cu combustibil solid

In ultimii ani un numar tot mai mare de persoane utilizeaza centrale termice, fapt datorat dorintei oamenilor de a nu mai depinde de sistemul centralizat de incalzire, care de cele mai multe ori este mai scump si mai greu de controlat in ceea ce priveste costurile. In plus, in localitatile care nu beneficiaza de sisteme centralizate de incalzire, localnicii achizitioneaza centralele termice atat consumatoare de gaz, cat si combustibil solid sau lichid, intrucat acestea prezinta avantaje multiple fata de sobele clasice si anume, costuri controlabile, usurinta de exploatare, posibilitatea incalzirii uniforme in locuinta s.a.

Bineinteles ca una dintre cele mai confortabile resurse existente pentru alimentarea echipamentelor de încălzire este gazul. Problema e că nu toate zonele din România au acces facil la alimentarea cu gaz, iar de aici apare și nevoia unor soluții eficiente de încălzire ce consumă și alte tipuri de combustibil.

Gudronul este un amestec de carbon si hidrocarburi obtinut prin descompunerea chimica ale unor materiale organice precum: lemn, carbune, peleti etc, fiind un lichid vascos de culoare neagra. O mare problema în care este implicat gudronul este colmatarea cosurilor de fum ale centralelor sau sobelor folosite cu combustibil de masă lemnoasă. Procesul de apariție a gudronului are loc în timp, dar afectează serios gurile de evacuare sau caile de acces ale sobelor, acesta fiind foarte lipicios și greu de îndepărtat.

Din acest motiv, pentru a veni in ajutorul dumneavoastra, specialistii Chemstal au dezvoltat pachetul Anti Gudron Pack, solutia ideala pentru indepartarea rapida si eficienta a depunerilor de gudron din cazanele cu combustibil solid.

Pachetul contine un flacon de 1kg Cleanex® Gudron, solutie pentru curatarea cazanelor cu combustibil solid si o cutie cu 4 doze de Gudronex , agent pentru curatarea sobelor si cazanelor pe lemne.

Beneficii:

✔ Permite curatarea cazanelor cu combustibil solid

✔ Inlatura eficient depunerile de gudron si reziduurile nearse depuse pe peretii camerelor de ardere ale instalatiilor cu combustibil solid

✔ Actioneaza si in cele mai putin accesibile zone ale focarului, eliminand depunerile corozive si oxizii

✔ Imbunatateste calitatea arderii si eficienta echipamentului.

Cleanex® Gudron este o solutie dezincrustanta dedicata curatarii gudronului si funinginii necombustibile depuse pe peretii camerelor de ardere ale instalatiilor care utilizeaza combustibil solid (lemn, carbune, peleţi, etc). Produsul dizolva depuneri de gudron de maxim 1mm si este recomandat pentru cazanele cu gazeificare.

In camera de ardere rece, se pulverizeaza ca atare direct pe suprafetele de curatat din metal, sticla, ceramica. Produsul se lasa sa actioneze cateva minute, iar dupa inmuierea depunerilor se procedeaza la inlaturarea acestora.  Pentru a curata camerele de ardere cu o geometrie neregulata, sau care prezinta un strat mai gros de gudron, se recomanda utilizarea impreuna cu produsul Gudronex.  

Gudronex este un agent de curatare sub forma de doze cu pulbere pentru înlãturarea rapidã a mizeriei şi a reziduurilor nearse existente pe pereţii sobelor pe lemne si a focarelor cazanelor cu combustibil solid (lemn, carbune, peleţi, etc). Produsul acţioneazã şi în cele mai puţin accesibile zone ale focarului de unde eliminã depunerile corozive şi oxizii, îmbunãtãţind calitatea arderii şi eficienţa echipamentului. 

În timpul functionarii cazanului (cu foc iute) avand clapeta de cos deschisa, se arunca o doza de Gudronex. Stratul de cenusa ramas in urma reactiei, se indeparteaza cu usurinta.

Procedura de curatare se va efectua de cate ori este nevoie, fara a afecta echipamentele.

Pentru mai multe informatii despre pachetul Anti Gudron Pack, dar si pentru gama completa de produse Chemstal, accesati: www.chemstal.ro

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari