Cum ne adaptăm cerințelor legii nZEB și care e impactul ferestrelor în anvelopa constructivă?

În ultima perioadă auzim tot mai des de nevoia și obligativitatea de a reduce consumul de energie. Este un lucru necesar pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a putea anticipa o serie de schimbări agresive prezise de specialiști. Domeniul construcțiilor nu face excepție și în acest sens autoritățile au demarat de anul acesta programul nZEB (nearly zero energy building – construcții cu un consum de energie redus).

Acest program aduce în prim-plan obligativitatea reducerii emisiilor de carbon și utilizarea de produse, principii și moduri de construire eficiente și care aduc o serie de beneficii importante pentru mediul înconjurător dar si pentru dummneavoastra din punctul de vedere al costurilor cu energia si al impozitelor pe cladiri. Pentru a vă asigura că îndepliniți aceste reguli stricte și pentru a intra în normele indicate de legiea nZEB, apelați la specialiștii Helios pentru alegerea ferestrelor eficiente energetic. Helios este o companie cu capital 100% roamnesc care produce și comercializează ferestre și uși termoizolante de PVC și aluminiu încă din 2004.

Ce trebuie avut în vedere pentru ca o locuință să fie nZEB?

Acest demers a apărut din nevoia și obligativitatea de a reduce consumul de energie. Este un standard care vine din directivele UE pentru decarbonizare și pentru a reduce consumul de energie din surse fosile și se aplică tuturor clădirilor noi construite, începând din Ianuarie 2020.

În prezent există 3 principii esentiale care trebuie respectate din punctul de vedere al valorilor stipulate de lege atunci când se construiește o clădire nouă:

- O cantitate maximă de energie primară totală pe care clădirea trebuie să o consume raportat la mp util într-un an de utilizare

- Cantitatea de emisii de dioxid de carbon rezultată în urma producerii energiei

- Producerea a cel puțin 30% din energia totală necesară consumată din surse regenerabile

Mai multe detalii despre legislația actuală și despre ce înseamnă nZEB pot fi accesate aici.

Cum alegi tâmplăria potrivită pentru a reduce consumul de energie?

Un aspect important care influențează direct coeficientul termic și, implicit, consumul de energie dintr-o locuință este alegerea făcută în ceea ce privește segmentul de tâmplărie uși și ferestre. Specialiștii Helios vin deja în întâmpinarea beneficiarilor și constructorilor care își doresc să se alinieze la standardele nZEB cu o serie de produse gata pregătite la standardele impuse.

Conform legislației nZEB, fiecare componentă din anvelopa construcției trebuie să aibă anumite valori de transfer termic, deoarece studiile indică faptul că cea mai mare cantitate de energie pe care o casă o consumă este energia pentru încălzire. Din acest motiv, se recomandă ca ferestrele să fie cu triplu vitraj.

În ceea ce privește situația ferestrelor montate, pentru clădirile rezidențiale coeficientul de transfer termic total trebuie să fie sub 1,00 W/mpK (pentru o fereastră standard de referință).  Ne referim la fereastra montată, deoarece aceasta conține 4 elemente principale: profilul, tipul de vitraj, bagheta pentru sticlă și modul în care este montată fereastra în construcție. De asemenea, performanța termică a unei ferestre cu profil din PVC nu are legătură cu numărul de camere al profilului. Montajul prost al unei ferestre poate scădea semnificativ performanța ferestrei.

Pentru rezultate garantate și eficiente, specialiștii Helios oferă un catalog consistent de produse și soluții ce respectă deja normele în vigoare.

De ce să alegi fereastra Helios Confort 76 Plus?

Această soluție este una ideală pentru construcții care sunt aliniate la standardele noi în vigoare. Vin echipate cu profile Kommerling, fabricate în Germania care bifează toate exigențele nZEB.

Comparativ cu alte produse din gama sa, Confort 76 Plus vine cu o extra garnitură  în zona de închidere-deschidere. Astfel profilul devine mult mai performant și ajută la diminuarea pierderilor de caldura. Calculele indică faptul că aceste beneficii rezultă într-un coeficient termic de 1,1W la profil, în timp ce fereastra finită poate ajunge până la 0,7 W/m2. Astfel, acest profil combinat cu un pachet de sticla tripa de 48 mm si bagheta calda te va ajuta să atingi atingi clar exigența de casă nZEB.

Mai multe detalii despre ferestrele Helios și catalogul de produse sunt disponibile pe website-ul: https://www.ferestrehelios.ro/

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari