Dubai găzduiește cea mai adâncă piscină din lume în Nad Al Sheba

Dubai găzduiește acum cea mai adâncă piscină din lume – Deep Dive Dubai – situată în cartierul Nad Al Sheba.

Piscina de 60 de metri adâncime conține 14 milioane de litri de apă, echivalent cu șase piscine de dimensiuni olimpice. Acesta a fost verificată de Guinness World Records ca fiind cea mai adâncă piscină din lume pentru scufundări.

Prințul moștenitor al Dubaiului, Șeicul Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, a deschis Deep Dive Dubai la începutul săptămânii trecute.

  constructionweekonline.com
  constructionweekonline.com

Facilitatea are o suprafață de 1.500 m2 și are forma unei stridii uriașe. Are două habitate subacvatice cu o cameră uscată, 56 de camere subacvatice care acoperă toate unghiurile piscinei cu 164 de lumini poziționate peste tot, precum și un sistem avansat de sunet și lumini.

Dispunând de cea mai recentă tehnologie, inclusiv cea mai avansată cameră hiperbară din regiune, piscina Deep Dive Dubai va găzdui și un oraș scufundat pe care scafandrii de toate nivelurile îl pot explora. Facilitatea va include, de asemenea, un apartament, garaj și arcadă.

  constructionweekonline.com
  constructionweekonline.com

Apa dulce din piscină este filtrată și circulată la fiecare șase ore prin roca vulcanică silicioasă, care este o tehnologie de filtrare dezvoltată de NASA. Este, de asemenea, cel mai mare studio de film subacvatic din regiune, completat cu o sală de editare media și un perete video.

Facilitatea are capacitatea de a organiza evenimente pentru până la 100 de persoane și opțiuni de catering la fața locului. De asemenea, servește ca loc de întâlniri, conferințe și evenimente. 

  constructionweekonline.com
  constructionweekonline.com

Purtătorul de cuvânt al Deep Dive Dubai, Abdulla Bin Habtoor, a declarat: „În dezvoltarea conceptului și a facilității, ne-am inspirat din vitejia și forța patrimoniului de scufundări din EAU”.

Între timp, directorul facilității, Jarrod Jablonski a adăugat: „Pentru cei care caută o experiență unică, Deep Dive Dubai oferă un mediu excepțional, sigur și controlat pentru a afla totul despre scufundări.”

Piscina se va deschide publicului în acest an.

Sursă: constructionweekonline.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari