Eficiență, siguranță și confort cu sistemele electrice de evacuare a fumului și căldurii

Protecția vieții umane, a mediului și a proprietății se află în centrul oricărei strategii eficiente de protecție împotriva incendiilor. Constatările actuale evidențiază rolul remarcabil al sistemelor de extracție a fumului și a căldurii în protecția preventivă împotriva incendiilor. În special, fumul produs de incendii prezintă un risc considerabil, deoarece peste 80% din toate victimele incendiilor mor din cauza inhalării fumului.

Cum funcționează unitățile electrice SHEV?

Functionalitatea sistemelor SHEV se bazeaza pe disiparea rapida a vaporilor de fum prin deschiderea trapelor din zona superioara a cladirii. În cazul trapelor electrice, sistemele sunt declanșate de detectoare automate și comenzi electrice, care activează motoarele electrice în cazul dezvoltării căldurii. Aceste sisteme sunt echipate cu o sursă de alimentare cu baterii care le va menține alimentate timp de 72 de ore chiar și în cazul unei căderi complete de curent.

Se face o distincție între unitățile de 24V, 48V și 230V. Cu cât numărul de volți este mai mare, cu atât secțiunile cablurilor sunt mai mici, ceea ce, la rândul său, minimizează costurile materialelor. În plus, crește numărul de dispozitive de deschidere care pot fi cuplate într-un sistem.

Care sunt avantajele unui sistem electric de evacuare a fumului și căldurii?

Acționările electrice și pneumatice oferă diverse avantaje care trebuie luate în considerare în timpul procesului de proiectare. Alegerea sistemului potrivit depinde de diverse aspecte. Factorii de influență includ cerințele specifice pentru clădire, reglementările locale de construcție și conformitatea cu standardele actuale.

Pentru proprietarii de clădiri, costurile suportate, cum ar fi achiziția, instalarea și, mai ales, costurile continue de întreținere și energie, reprezintă un criteriu principal. De asemenea, ar trebui să fie posibilă integrarea sistemului de desfumare în sistemul local, operarea ar trebui să fie ușoră și ar trebui să fie posibilă și ventilația de confort zilnic.

În acest caz, sistemele electrice în special oferă numeroase avantaje:

·        Instalare rapidă și ușoară

·        Conectarea mai multor centrale de control

·        Întreținere eficientă și rentabilă

·        Ventilatie inteligenta de confort fara motor suplimentar

·        Mesaj de eroare ușor de preluat

Ce sistem ar trebui să alegi? Contactați experții VELUX Commercial astăzi!

Alegerea sistemului potrivit trebuie luată în considerare și făcută ținând cont de cerințele proiectului. Nu ezitați să ne contactați pentru ca împreună să găsim cea mai bună soluție pentru clădirea dumneavoastră.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari