Fața în schimbare a depozitării

Apariția și, mai recent, creșterea rapidă a comerțului electronic din cauza pandemiei Covid-19 și, într-o mai mică măsură, a Brexitului, au însemnat că depozitele nu mai sunt camerele statice de depozitare de odinioară. Au devenit rapid centre de distribuție cu mișcare rapidă, care includ un întreg ecosistem de dispozitive, procese și utilaje și trebuie să evolueze și să se adapteze pentru a ține pasul cu o lume aflată în continuă schimbare într-un ritm rapid.

 În mod tradițional, depozitele erau simple magazii de depozitare pe rutele comerciale, în care erau depozitate obiecte în vrac, preluate manual pentru a fi distribuite pe cale rutieră, feroviară sau pe apă. Articolele erau urmărite de la sursă până la utilizatorul final folosind registre pe hârtie, uneori făcând-o cu acuratețe, alteori mai puțin exact.

Trecând în secolul XXI - depozitarea a devenit o industrie inovatoare și esențială pentru lumea modernă. Depozitele și întregul lanț logistic sunt stupi de activitate, tehnologie, comerț și inovație, ceea ce era de neimaginat în urmă cu doar câteva decenii.

Depozitarea s-a schimbat și a evoluat în fața dezvoltaii tehnologice recente și a evenimentelor mondiale și trebuie să continue în acest sens.

Pandemia Covid-19 și Brexit-ul au jucat un rol important în stimularea firmelor să livreze direct către consumatori și au accelerat o tendință care exista deja, și anume trecerea de la magazinele fizice la comerțul electronic.

Sustenabilitatea este un factor cheie în evoluția sectorului de depozitare, întrucât sunt explorate modalități de reducere a deșeurilor și a emisiilor.

Alte tendințe notabile sunt creșterea cererii pentru depozitarea la rece și congelată, unde trebuie abordată în special problema deșeurilor alimentare. În condițiile unei populații mondiale în creștere rapidă, inovațiile precum agricultura verticală reprezintă o soluție pentru deficitul de teren arabil, iar depozitarea joacă un rol important în acest sens.

Sectorul de depozitare si logistica se confruntă cu multe provocări, inclusiv lipsa de conducători auto, în timp ce, în mod ironic, cererea de forță de muncă în depozitul în sine este în scădere, pe măsură ce se trece la automatizare și semiautomatizare. Dar viitorul pare luminos, în mare parte datorită noilor tehnologii, inclusiv IA, blockchain, drone și automatizare, care par să facă procesele mai eficiente, în timp ce trecerea la centre mai mici de onorare a comenzilor probabil va continua.

De departe cea mai mare provocare cu care se confruntă depozitarea și lumea este răspunsul la schimbările climatice. Depozitele și logistica trebuie să se îndrepte către un statut neutru din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Deși costurile pentru a deveni neutri din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon sunt ridicate pe termen scurt, pe termen lung se echilibrează cu o mai mare eficiență a depozitului, costuri mai mici pentru combustibili și, desigur, emisii mai scăzute de dioxid de carbon pentru a îndeplini obiectivele mondiale.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari