Idei de amenajare pentru mansardă pentru un spațiu funcțional și elegant

Idei de amenajare pentru mansardă pentru un spațiu funcțional și elegant

Ai nevoie de inspirație pentru a transforma mansarda ta într-un spațiu funcțional și atractiv?

In acest articol, îți prezentăm câteva idei de design pentru mansardă care sperăm să te inspire să transformi "podul" casei tale într-o zonă de confort estetic și funcțional.

Ce ar trebui să iei în calcul când îți amenajezi mansarda?

Avantaje

Mansarda nu e acel spațiu dosit deasupra casei, mansarda poate avea personalitatea pe care tu i-o dai. Și, când vine vorba de transformarea mansardei tale, există și avantaje. Prin transformarea acesteia într-un spațiu util, poți adăuga valoare locuinței tale și să obții un mediu pe care să-l folosești pentru diverse scopuri. Uite câteva motive pentru care ar fi bine să iei în considerare transformarea mansardei tale:

Spațiu funcțional suplimentar

Prin transformarea mansardei, puteți obține spațiu suplimentar în casă. Această zonă poate fi folosită pentru a crea o cameră de oaspeți, un birou acasă, o bibliotecă sau o cameră de joacă pentru copii.

Valoare adăugată

O mansardă funcțională și bine planificată poate adăuga valoare casei. Atunci când decizi să vinzi casa în viitor, un pod locuibil proiectat corespunzător poate fi un punct cheie de vânzare.

Utilizarea spațiului ascuns

Mansardele sunt adesea spații ascunse și nefolosite. Transformându-le în spații funcționale, poți utiliza eficient zona și puteți crea un loc special în casa dvs. care oferă intimitate, eleganță și funcționalitate.

Idei de amenajare a mansardei

Idei de design pentru mansarde ca dormitoare

Dormitoarele din mansardă au potențialul de a fi atât confortabile, cât și stilate. Atunci când decorați aceste spații, este important să țineți cont de caracteristicile lor specifice. De exemplu, pereții înclinați și grinzile din tavan sunt comune în dormitoarele mansardate. Pentru a profita la maximum de aceste caracteristici, luați în considerare încorporarea lor în planul de design.

De exemplu, puteți folosi un perete înclinat ca fundal pentru un pat sau chiar puteți agăța lucrări de artă de grinzile din tavan. În plus, deoarece mansardele au adesea un spațiu limitat, soluțiile de depozitare inteligente sunt o necesitate. Rafturile încorporate, dulapurile sunt modalități excelente de a ține dezordinea la distanță și de a profita la maximum de spațiul disponibil.

Creează un dormitor intim și confortabil in mansardă! Grinzile expuse și tavanul înclinat pot oferi un farmec rustic și autentic spațiului tău.

Unele recomandări pentru dormitoare în mansardă:

●      Folosește nuanțe deschise

●      Alege spațiu minimalist.

●      Acordă atenție iluminării

●      Alege bine pardoseala.

Pentru a completa aspectul rustic, optează pentru o podea din lemn, cu un aspect clasic de dușumea. Parchetul din lemn de stejar cu placă lată este potrivit pentru mediul tău. Dacă ai încălzire prin pardoseală, alege parchet stratificat.

Idei creative de amenajare a unui birou la mansardă

Amenajând din mansardă un spațiu de birou, poate fi o modalitate excelentă de a crea un birou acasă. Liniștea și intimitatea oferite de mansardă sunt ideale pentru concentrare și productivitate. Iată câteva idei de design pentru birouri din mansardă:

●      Asigură-te că poziționezi biroul lângă o fereastră

●      Alege mobilier ergonomic

●      Eficientizează spațiul

●      Alege pardoseală adecvată.

În funcție de stilul mobilierului ales poți alege pardoseala potrivită: SPC pentru un aspect modern sau parchet din lemn masiv pentru un aspect clasic. Nu uita să acorzi atenție și picioarelor mobilei și să folosești protecții pentru a nu deteriora pardoseala.

Acestea sunt doar o parte dintre sfaturile noastre pentru amenajarea mansardei. Aici avem un articol complex cu idei și recomandări.

Putem face mult mai mult, putem fi alături de tine cu alegerea pardoselii potrivite pentru proiectul de amenajare. Ne găsești pe almaparchet.ro.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari