Ingineria uluitoare din spatele Sferei MSG din Las Vegas

Sfera MSG, o structură sferică uriașă și impresionantă, și-a aprins pentru prima dată fațada în lumini, înfrumusețând panorama Las Vegas-ului.

Proiectul a înregistrat o serie de creșteri ale costurilor de construcție din cauza inflației și presiunilor lanțului de aprovizionare, s-a ajuns la 2,3 miliarde de dolari, aproape dublu față de estimarea inițială de 1,2 miliarde de dolari.

Cea mai mare structură sferică din lume, cu o lățime de 157 de metri și o înălțime de 111 metri, poate găzdui 17.600 de spectatori pe scaune și are spațiu de stat în picioare pentru încă 20.000 de oameni.

Aici este si un clip video recent care prezinta acest proiect incredibil

Atracția principală a structurii, exosfera, prezintă o suprafață exterioară cu LED-uri complet programabile, de 53.884 metri pătrați. Acest loc care a costat mai multe miliarde de dolari va găzdui o varietate de evenimente și concerte ale unor artiști de top și va fi deschis oficial pe 29 septembrie cu un concert U2.

Compania MSG Entertainment a preluat rolul de manager al construcției după ce AECOM s-a retras din rolul de antreprenor general în decembrie 2020. În plus, spațiul are elemente de tehnologie 4D, cum ar fi schimbări de temperatură, brize răcoritoare sau mirosuri familiare pentru a stimula toate simțurile.

Exteriorul este format din aproximativ 1,2 milioane de LED-uri, fiecare capabil să afișeze 256 de milioane de culori diferite. Cererea pentru proiecte de divertisment rămâne puternică pe piața din Las Vegas pe măsură ce industria turismului local revine după impactul înalt al inflației, presiunilor lanțului de aprovizionare și al scăderii numărului de vizitatori în timpul pandemiei de COVID-19.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari