12 proiecte arhitecturale de așteptat în 2022

Taipei Performing Arts Center, Taiwan, de OMA
dezeen.com
dezeen.com

După multă așteptare, Centrul de Arte din Taipei își va deschide în sfârșit porțile în capitala Taiwanului în vara anului 2022.

Centrul cultural, care a fost dezvăluit pentru prima dată de OMA în 2009, are trei teatre unice care se conectează printr-un cub central de sticlă. Spre deosebire de teatrele tradiționale, toate zonele din culise vor fi făcute vizibile publicului printr-un spațiu circulator.

Centrul Internațional de Fotbal Xi'an, China, de Zaha Hadid Architects
dezeen.com
dezeen.com

În acest an, Zaha Hadid Architects va finaliza un stadion de fotbal grandios, înaintea Cupei Asiei AFC din 2023.

Printre caracteristicile sale definitorii se numără coloanele falnice și acoperișul care oferă adăpost pentru o serie de terase.

Sydney Modern, Australia, de SANAA
dezeen.com
dezeen.com

În Australia, SANAA va finaliza extensia Galeriei de Artă din New South Wales, care a fost proiectată pentru a contrasta arhitectura neoclasică a galeriei existente.

Extensia va fi compusă dintr-o serie de pavilioane cu pereți de sticlă în cascadă și va încorpora o galerie subterană construită într-un fost rezervor de petrol care datează din cel de-al doilea război mondial.

Lanternen, Danemarca, de Snøhetta și WERK Arkitekter
dezeen.com
dezeen.com

Unul dintre cele mai mici proiecte de pe această listă este Lanternen, un centru comunitar din lemn pentru sporturi nautice care se construiește pe coasta Esbjerg din Danemarca.

Proiectată de Snøhetta și WERK Arkitekter, clădirea este menită să evoce „măiestria bărcilor” și va încorpora o deschidere mare pe fațadă care ghidează vizitatorii până la malul apei.

Muzeul de Arte Frumoase din Arkansas, SUA, de Studio Gang
dezeen.com
dezeen.com

Printre clădirile care urmează să fie finalizate în SUA în acest an se află și Muzeul de Arte Frumoase Arkansas reproiectat din Little Rock, care este condus de Studio Gang .

Studioul a oferit imagini cu muzeul anul trecut, când a lansat o serie de fotografii cu noul său acoperiș pliat. Turnat în beton , acest acoperiș acoperă o serie de pavilioane curbate care au ca scop unificarea structurilor existente pe șantier.

Sediul DJI, China, de Foster + Partners

dezeen.com
dezeen.com

Foster + Partners are o serie de proiecte care urmează să fie finalizate în 2022, dar unul dintre cele mai neobișnuite este sediul pe care l-a proiectat pentru compania de robotică DJI în Shenzhen.

Acesta cuprinde două turnuri din oțel, care vor fi legate printr-un pod curbat proiectat pentru a evidenția cea mai recentă tehnologie pentru drone a companiei.

Sundby School, Danemarca, de Henning Larsen Architects
dezeen.com
dezeen.com

Singura clădire educațională care figurează în această listă este o școală primară realizată de Henning Larsen Architects, care va avea un acoperiș circulabil și interioare adaptabile.

Numită Sundby School, aceasta va deveni prima clădire de acest gen din Danemarca care va primi eticheta Nordic Ecolabel – un certificat oficial de sustenabilitate pentru regiune care ia în considerare detalii precum consumul de energie și utilizarea materialelor.

Nanjing Zendai Himalaya Center, China, de MAD
dezeen.com
dezeen.com

O altă clădire ce urmează să fie finalizată în 2022 este Centrul Nanjing Zendai Himalaya cu utilizare mixtă.

Proiectat de MAD , complexul de 560.000  metri pătrați cuprinde un amestec de clădiri mici, spații verzi și turnuri asemănătoare munților, cu jaluzele în cascadă.

Fabrica emblematică San Pellegrino, Italia, BIG
dezeen.com
dezeen.com

Fabrica San Pellegrino realizată de BIG va ajunge la finalizare într-o vale de munte din Italia , la aproape cinci ani după ce studioul a câștigat competiția internațională pentru proiectarea schemei.

Creat pentru compania de băuturi răcoritoare San Pellegrino, sediul și uzina de îmbuteliere vor aduce un omagiu arhitecturii tradiționale italiene.

Valley, Olanda, de MVRDV
dezeen.com
dezeen.com

În Țările de Jos, complexul Valley proiectat de MVRDV se va deschide cu trei turnuri mixte.

În timp ce construcția clădirii s-a terminat deja, „stratul său verde” de 13.000 de plante, copaci și arbuști este acum lăsat să crească peste marginile neuniforme ale clădirii, la timp pentru deschiderea din 2022.

The ReefLine, SUA, de OMA
dezeen.com
dezeen.com

Al doilea proiect al OMA de pe această listă este The ReefLine, un parc de sculptură subacvatic de lângă Miami Beach, care are scopul de a proteja țărmul de efectele schimbărilor climatice .

Deși parcul este construit în etape, prima sa fază urmează să fie deschisă în decembrie. În jurul lucrărilor de artă vor fi, de asemenea, module geometrice din beton, care vor oferi aspectul unui recif artificial.

Memorialul Minamisanriku 311, Japonia, de Kengo Kuma și Asociații
dezeen.com
dezeen.com

Kengo Kuma and Associates va finaliza un centru memorial și turistic în Japonia dedicat cutremurului și tsunami-ului din Tōhoku din 2011 – cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Japonia.

Denumită Memorialul Minamisanriku 311 după orașul în care se află, clădirea va fi placată cu cedru și va avea un acoperiș mare care se întinde în unghi spre cer.

Sursă: dezeen.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari