Natura la înălțime: cum arată prototipul turnurilor de pădure verticală?

Stefano Boeri Architetti a prezentat proiectele pentru turnurile Vertical Forest pentru Dubai în timpul COP27 din Sharm El-Sheikh, Egipt. Cel mai populat oraș din Emiratele Arabe Unite (EAU) va fi următoarea gazdă a COP28 în 2023.

Situate lângă clădirea cu utilizare mixtă Opus realizate de către Zaha Hadid Architects, cele două noi clădiri înalte de 190 și 150 de metri sunt învelite în terase verzi, găzduind 2.640 de copaci și 27.600 de arbuști susținuți de sere și grădini hidroponice. Proiectul ambițios reprezintă primul prototip de pădure verticală pentru MENA (Orientul Mijlociu și Africa de Nord) și este cel mai recent dintr-o listă extinsă de clădiri acoperite cu verdeață realizate de către Boeri Architetti, listă care include Bosco Verticale din Milano, Easyhome Huanggang din China și un prototip al primei păduri verticale olandeze.

Mega-proiectul comandat de Impact One își propune să solidifice managementul sistemului de apă ca răspuns la climatul arid din regiunea MENA și să stabilească un model pentru viitoarele clădiri și dezvoltări urbane. Ca atare, primul prototip Vertical Forest din Dubai va funcționa sub principiile reutilizării și consumului adecvat de energie. Acestea includ integrarea silviculturii urbane, absorbția particulelor fine de praf, reglarea microclimatului și optimizarea producției de energie din surse regenerabile. Suprafețele fotovoltaice vor alimenta sistemele de desalinizare a apei pentru a servi ciclul apei clădirii, pe lângă recuperarea apei gri. Panourile vor produce 5.100 kWh de energie curată, stocată într-un sistem de baterii cu hidrogen, reducând consumul de energie electrică a clădirilor pe bază de rețea.

Sursa: archdaily.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari