O casă din România, cel mai sustenabil proiect la nivel european

Unul dintre cele mai cunoscute prototipuri de casă solară din România, Casa EFdeN Signature, a primit certificarea LEED cu 105 puncte dintr-un total de 110. Punctajul o încadrează la nivelul maxim de certificare, fiind pe primul loc din Europa, anunţă echipa EFdeN.

zf.ro
zf.ro

Casa are structură de lemn și este potrivită pentru problemele climatice din Orientul Mijlociu, cum ar fi temperatura extremă, umiditatea şi furtunile de nisip, îmbinând un design biofilic cu echipamente eficiente energetic.

“Casa îşi produce singură energia folosind un ansamblu de 32 panouri fotovoltaice şi un sistem de stocare de 13kWh. Anual, s-a constatat un bilanţ energetic pozitiv de 1MWh.”

EFdeN este cel mai important ONG local destinat cercetării şi dezvoltării de soluţii sustenabile, concentrat mai ales pe zona de energie solară. Organizaţia va reprezenta România la Solar Decathlon 2021, cea mai importantă competiţie globală destinată caselor solare. Aceasta va avea loc în 2022, în Germania, iar Bucureştiul va găzdui ediția din 2023.

Sursă: zf.ro

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari