O structură uriașă circulară propusă în jurul Burj Khalifa din Dubai

Firma de arhitectură ZNera Space din Dubai a propus un nou tip de simbol contemporan pentru oraș: un reper verde și natural care servește drept „metropolă continuă ” în jurul Burj Khalifa . Numit „Downtown Circle”, proiectul prevede instalarea unei structuri uriașe asemănătoare unui inel de 550 de metri lungime în jurul celei mai înalte clădiri din lume. Structura va „investiga cum, în acest moment critic în dezvoltarea țării, arhitecții și urbaniștii se pot îndepărta de modelele urbane anterioare de zgârie-nori izolați, către o tipologie mai umană, care caută să imite natura și să creeze spații publice diverse”.

archdaily.com
archdaily.com

Proiectul vine ca răspuns la creșterea continuă a populației globale și la modul în care structura centrelor urbane se schimbă, în special în Dubai, unde impulsul rapid de urbanizare a determinat o creștere urbană rapidă caracterizată de zgârie-nori. Megastructura de 550 de metri înălțime oferă o alternativă la clădirile singulare și neconectate care se găsesc în majoritatea zonelor metropolitane.

archdaily.com
archdaily.com

Proiectul oferă o varietate de tipologii de birouri și locuințe, de la birouri mari și unități de locuit/de lucru, la mansardă, case și case terasate.

Downtown Circle își propune să stabilească un concept de urbanism vertical durabil și autosuficient, creând un centru urban hipereficient. Clădirea este compusă din două inele principale, care sunt ținute împreună printr-o centură verde – „skypark” – care este iluminată cu lumină naturală și are birouri și centre de cercetare încorporate. 

archdaily.com
archdaily.com

Planul include zone pentru recoltarea apei pluviale și energie solară. Designul stochează, de asemenea, carbon și filtrează poluanții din aer, pe lângă faptul că oferă sanctuare pentru plantele sălbatice și producția de alimente. Skypark din cadrul structurii va oferi rezidenților o conexiune cu natura și va oferi oportunități de recreere în aer liber și un stil de viață mai sănătos. Luând în considerare dezvoltarea litoralului și cât de vulnerabile sunt acestea la creșterea nivelului mării, clădirea propune model urban unic ca răspuns la această amenințare. 

Citește mai mult pe archdaily.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari