Senzația autentică a ploii: noi tehnologii pentru dușuri

Un duș bun poate fi o experiență extrem de relaxantă și plăcută. Studiile de specialitate arată că senzația de bine pe care o oferă o baie ne poate face să gândim mai bine, să venim cu idei pentru a rezolva problemele și de a ne relaxa.  Pentru a face lucrurile și mai bune, această experiență poate fi îmbunătățită printr-un spațiu bine amenajat, cu materiale adecvate, iluminare bine gândită și componente care asigură un flux bun de apă. 

Fondată în 1950 și cu sediul în Iserlohn, Germania, compania Dornbracht este specializată în fitinguri și accesorii de designer superior pentru băi, spa-uri și bucătării. De-a lungul anilor, a dezvoltat o cantitate semnificativă de cercetări cu privire la modul în care apa ne poate influența bunăstarea, pentru a îmbunătăți experiențele senzoriale ale oamenilor în timpul băilor și dușurilor. Când descrie o parte din tehnologia pe care au dezvoltat-o, compania spune că „secretul picăturilor de ploaie Dornbracht este că acestea cad fără presiune, picăturile uriașe care aterizează ușor pe corpul tău sunt la fel de ușoare ca o pană și practic lipsite de greutate”.

Într-adevăr, hidroterapia poate fi un tip de masaj pentru întregul corp, în timp ce afectează pozitiv mintea și sufletul. În colaborare cu experți cunoscuți în Terapie Kneipp, Medicina Tradițională Chineză (TCM) și cercetarea bunăstării, aceste cunoștințe au fost transformate în aplicații și soluții inovatoare pentru apă care susțin o viață preocupată de sănătate.

„Dezvoltăm tratamente de terapie cu apă pentru a reduce cu succes durerea, a îmbunătăți sănătatea mintală, a trata afecțiuni specifice și a crește sănătatea și bunăstarea generală.”

Pentru a obține acest efect, se pot folosi două tipuri principale de jeturi de apă. Jetul de duș compact și puternic facilitează curățarea și clătirea părului, în timp ce adevăratele picături de ploaie Dornbracht ale dușului cu ploaie oferă relaxare. Apa îți învăluie ușor corpul, evitându-ți în același timp fața.

Noile dușuri „de ploaie” sunt disponibile și cu iluminare încorporată: au două surse de lumină integrate, care pot fi selectate independent folosind controlere convenționale, compatibile cu Zigbee. Pentru a ușura lucrurile, acestea pot fi chiar controlate prin voce prin intermediul unor dispozitive precum Alexa sau Philips Hue. Iluminatul de ambianță și spoturile sporesc impresia de spațiu și experiența apei.

Sursa: archdaily.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari