Un mini-oraș sustenabil va fi construit în Golful Tokyo

Guvernul Metropolitan din Tokyo (TMG) plănuiește să construiască un oraș sustenabil în zona golfului capitalei Japoniei. Denumit Proiectul Tokyo Bay eSG, scopul proiectului este de a construi un mini-oraș futurist pe terenul recuperat.

Autoritățile în cauză au anunțat acest proiect în 2021. Scopul este extinderea orașului peste mare, deoarece devine prea aglomerat pentru a găzdui cei 40 de milioane de oameni care locuiesc în zona metropolitană. 

Transformarea zonei golfului Tokyo

După ce pandemia de COVID-19 a afectat activitățile social-economice, TMG a purtat discuții cu experți din diferite domenii pentru a reproiecta capitala. Orașul va fi proiectat ținând cont de potențialele crize globale.

Acest proiect masiv urmează să fie construit în zona Tokyo Waterfront City. Acest lucru va oferi o combinație de facilități rezidențiale, academice și recreative.

Autoritățile au planificat să folosească aproximativ 1000 de hectare de teren în mijlocul zonei propuse. Cu toate acestea, aproximativ o cincime din teren a fost deja dezvoltată în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020. 

Zona este situată pe malul apei, ceea ce o face o locație ideală pentru realizarea acestui proiect. TMG vrea să construiască un oraș cu emisii de carbon zero, având la bază tehnologia digitală.

Potrivit directorului Proiectului Tokyo Bay eSG, scopul este de a oferi un model pentru orașele post-COVID, care sunt atât durabile, cât și viabile din punct de vedere economic.

Obiectivele proiectului Tokyo Bay eSG

Pentru a transforma această viziune în realitate, TMG și-a stabilit niște obiective pe termen mediu și lung. Rețelele de telecomunicații 5G, sistemele de management a energiei și modelele de transport public local vor fi construite până în 2030.

De asemenea, vor fi instalate sisteme de energie eoliană și alte sisteme de energie verde. Pe lângă un sistem de management al energiei, vor exista vehicule cu emisii zero care vor ajuta la obținerea unei vieți ecologice și sustenabile prin tehnologia digitală.

Sursă: graana.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari