Un refugiu montan în România și unități de locuințe modulare în Australia: 11 proiecte neconstruite realizate de firme consacrate

Selecția organizată de Dezeen din această săptămână cu cele mai bune proiecte arhitecturale neconstruite evidențiază proiectele depuse de firme consacrate. De la centre comerciale de pe malul râului până la turnuri cu utilizare mixtă, acest articol explorează construcții comerciale și rezidențiale proiectate de birourile globale de arhitectură care sunt fie conceptuale, fie în curs de realizare.

Athlon- IMPLMNT
archdaily.com
archdaily.com

Concursul pentru „Sala de sport de atletism de valoare internațională žirmūnų g. 1h, Vilnius , proiect arhitectural deschis” a avut ca scop realizarea unei săli de sport la Vilnius pentru ca sportivii să aibă un spațiu bine echipat pentru antrenament. Proiectul „ATHLON” a câștigat locul 1 și este pe cale de realizare. Volumele clădirii au fost concepute pentru a completa împrejurimile și infrastructura existentă, oferind spații confortabile și bine proiectate pentru sportivi și vizitatori.

Casa Canton- Design Marc Thorpe
archdaily.com
archdaily.com

Situată la nord de București, în Munții Carpați, se află Casa CANTON, un refugiu montan tip boutique pentru regiunea de sud-est a României. Marc Thorpe Design a avut sarcina să proiecteze o experiență de cabană în afara rețelei hoteliere. Designul cabanei este influențat de cultura română populară a construcției din lemn cu șindrilă, care se găsește predominant în zone rurale și în cazul arhitecturii religioase.

The Flower Clouds I Zhengzhou Metro Line-7 Stations - MASK Architects
archdaily.com
archdaily.com

MASK Architects și Jiang & Associates Design (J&A) din Shenzhen au colaborat pentru a dezvolta designul interior conceptual al stațiilor de metrou Zhengzhou lin-7. Prima fază a liniei de tranzit feroviar Zhengzhou 7 începe de la gara Dongzhao până la stația Nangang Liu. Linia are o lungime de 26,82 kilometri și are 20 de stații, inclusiv 11 stații de transfer. Linia trece prin districtul Huiji, districtul Jinshui, districtul Zhongyuan și districtul Erqi și este un coridor important de tranzit feroviar care acoperă axa de dezvoltare nord-sud. 

Centrul financiar Wuhan Chow Tai Fook - Ronald Lu & Partners
archdaily.com
archdaily.com

Studioul de arhitectură Ronald Lu & Partners, cunoscut pentru proiectele sale sustenabile, centrate pe om și pregătite pentru viitor, a anunțat că a început construcția Centrului de finanțare Wuhan Chow Tai Fook pe malul râului Hankou Yangtze din Wuhan, China. Acest zgârie-nori înalt de 475 m va face parte dintr-un proiect de dezvoltare orientată către tranzit (TOD) – un nou standard pentru dezvoltarea urbană în China continentală. Proiectele TOD includ de obicei o combinație de spații comerciale, rezidențiale, de birouri și de divertisment situate în apropierea unei stații de tranzit, creând conexiuni convenabile pentru comunități și cartiere.

Tribunalul Federal Fort Lauderdale -  Skidmore, Owings & Merrill (SOM)
archdaily.com
archdaily.com

Administrația Serviciilor Generale din SUA (GSA) a anunțat că a aprobat conceptul de design Skidmore, Owings & Merrill (SOM) pentru un nou tribunal federal din Fort Lauderdale, Florida . Clădirea se va înălța pe zece etaje pe malul sudic al râului Tarpon, în inima orașului Fort Lauderdale, oferind în același timp noi spații verzi pentru rezidenții orașului. Designul SOM pentru clădirea de 252.000 de metri pătrați combină principiile arhitecturii clasice cu tehnologia de ultimă oră și designul sustenabil.

Podul pietonal Toulouse - Grimshaw Architects
archdaily.com
archdaily.com

Studioul internațional de arhitectură Grimshaw, în parteneriat cu Eiffage și Ingerop, ppa.architectures, ATP și Quartier Lumières, a câștigat concursul pentru proiectarea podului pietonal Rapas din Toulouse, în sudul Franței. Acesta este unul dintre cele două poduri câștigătoare ale concursului de proiectare condus de Toulouse Metropole, care vor servi pentru a conecta mai bine pietonii și bicicliștii de Ile de Ramier - noul „plămân verde” al orașului de pe râul Garonne.

1 St Clair West - Gensler
archdaily.com
archdaily.com

1 St Clair West este un turn de 49 de etaje/165,63 metri în centrul orașului Toronto. Acesta urmează să fie construit deasupra unei clădiri de birouri moderniste cu 12 etaje, construită în 1968. Spațiul comercial existent la parter va fi renovat, podelele pentru birouri de la etajele patru până la 11 vor fi extinse și vor fi construite 340 de apartamente rezidențiale. 

Zhangjiang Central Station Hub - Aedas
archdaily.com
archdaily.com

Aedas și Centrul de planificare a transportului urban Shenzhen a câștigat competiția internațională de creare a unui plan conceptual pentru Hub-ul Gării Centrale Zhanjiang din orașul de coastă din sudul Chinei. Gara Centrală Zhanjiang este situată în centrul geografic al orașului Zhanjiang , convergând 5 legături feroviare strategice pentru a conecta zonele economice majore din sudul Chinei. Terenul este adiacent principalelor artere ale orașului, cu o suprafață totală de peste 400.000 de metri pătrați. Designul integrează diversele elemente de birouri, apartamente, hoteluri, comerț, servicii publice și multe altele în jurul nodului de transport.

Modular Housing - Assembly Three x Studio Nine Architects
archdaily.com
archdaily.com

Studio Nine Architects a proiectat o serie de cinci spații prefabricate modulare de următoare generație, ideale pentru soluții de cazare turistică sau elemente adiționale în spații rezidențiale mici. Cu numeroase oferte prefabricate aflate în prezent pe piață, punctul de diferențiere al Assembly Three se rezumă la construcția lor - folosind XFrame, un sistem inovator, din lemn ușor, cu emisii negative de carbon. Metoda de construcție new-age deblochează locații greu accesibile, în afara rețelei.

Centrul Educațional Letovo - Atelier PRO Architects și Bureau Druzhba
archdaily.com
archdaily.com

Câștigătorul competiției internaționale pentru dezvoltarea unui concept de design pentru Centrul Educațional Letovo din Moscova este consorțiul biroului olandez Atelier PRO Architects și al biroului rus de arhitectură „Druzhba”. Competiția a fost inițiată de Level Group. Conceptul câștigător se bazează pe ideea unui „peisaj educațional continuu”, în care fiecare element al școlii contribuie la învățarea și interacțiunea elevilor. Proiectul școlii cuprinde 5 module compacte: două educaționale, culturale, sportive și centrale. Ele sunt unite printr-un coridor central, care unește toate zonele funcționale.

One Park Jax - Perkins&Will
archdaily.com
archdaily.com

Firma globală de arhitectură și design Perkins&Will a fost desemnată câștigătoarea unui concurs internațional de design pentru a reimagina un sit râvnit de pe malul apei din centrul orașului Jacksonville, Florida. Propunerea câștigătoare a companiei, cunoscută sub numele de „One Park Jax”, transformă City's Riverfront Plaza, cunoscută anterior sub numele de The Landing, într-un loc public vibrant. Designul include o peluză centrală, un spațiu de joacă, o terasă pe râu, o grădină, un parc și o „grădină în aer liber”.

Sursă: archdaily.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari