Veste in culori fluorescente si benzi reflectorizante - recomandari

Culori si materiale fluorescente cu benzi reflectorizante - recomandari pe domenii de activitate

   Vestele reflectorizante sunt fabricate conform standardului european EN ISO 20471 pentru a oferi protectie si vizibilitate mare in orice domeniu. In functie de utilizarile spcifice din anumite domenii de activitate intalnim cerinte specifice.

De exemplu la fabricarea imbracamintei reflectorizante pentru domeniul cailor ferate se mai adauga si standardul RIS-3279-TOM. Acesta impune o concentrație mai mare pentru țesătura portocalie de mare vizibilitate pentru lucrătorii feroviari. Acest lucru sporește natura vizibilă a țesăturii și asigură faptul că lucrătorul feroviar este mai vizibil.  

Purtarea vestelor reflectorizante este esentiala si obligatorie in unele domenii cum ar fi:

- circulatia rutiera

- politie, interventie in domeniul rutier

- lucrari in domeniul rutier

- constructii de orice fel: civile, industriale, infrastructura

- participanti la trafic, soferi amatori, soferi profesionisti, soferi de TIR, biciclisti, motociclisti

- depozitare, transport, logistica

   Fiind folosite intr-o gama larga de domenii, pe piata actuala a imbracamintelor de lucru se pot gasi mai multe tipuri de veste reflectorizante pentru a se potrivi  atat conditiilor de lucru specifice cat si a anotimpurilor, sau altor factori externi. De exemplu pentru anotimpul de vara putem alege dintre vestele clasice subtiri  cu inchidere prin scai, acestea fiind modelele mai economice. Tot in gama vestelor reflectorizante de vara gasim variante foarte usoare cu aerisire, oferind respirabilitate maxima in conditiile de temperaturi ridicate

Dar exista si veste cu multiple buzunare pentru depozitarea diverselor lucruri de culoarea rosie, acestea avand ca si avantaj fixarea mai sigura si sanse mai reduse la agatare.

Exista solutie si pentru persoanele care lucreaza in domenii unde se pot murdari foarte repede, acestia putand alege dintre vestele bicolore, cu aplicatii contrastante, tocmai concepute pentru a oferi protectie la murdarie.

Pentru sezonul mai rece putem alege dintre vestele reflectorizante cu captuseala, la care se adauga mai multe proprietati pentru protectia maxima al purtatorului. Veste cu captuseala polar sau poliester, dintre care gasim si unele reversibile, putand fi purtate in 2 moduri, chiar si unde vizibilitatea nu este neaparat necesara.

Unele vestele reflectorizante pentru sezonul rece, toamna, iarna, au exteriorul hidrofobizat, oferind protectie si in conditii de ploaie sau umiditate. De regula vestele reflectorizante sunt fabricate in asa fel incat sa ofere vizibilitate sporita pana la 50 de spalari.  

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari