Absorbție fonică și estetică: spuma de aluminiu stabilizată

Spuma de aluminiu stabilizată este un material cu aspect unic care combină estetica aluminiului (textura, nuanțele și strălucirea acestuia) cu un aspect spongios, poros. Este produs prin injectarea de aer într-un aliaj de aluminiu turnat cu agenți de stabilizare, care, după întărire creează o structură celulară poroasă și ușoară, dar foarte rezistentă și rigidă. Datorită proprietăților sale mecanice și termice, este deosebit de util în aplicații în diverse industrii, cum ar fi auto, aerospațial și maritim, în special pentru absorbția de energie, izolarea termică și amortizarea fonică.

În arhitectură, utilizarea sa a câștigat popularitate ca panouri ușoare, pentru acoperiri externe și interne, tavane, dulapuri, uși, podele, corpuri de iluminat, semnalizare și multe altele. Cymat Technologies produce ALUSION™, care sunt panouri standard disponibile într-o dimensiune de 1220 mm x 2440 mm, dar care pot fi, de asemenea, personalizate fără limitări ale lungimii, deoarece panourile sunt produse în linie continuă.

Produs cu până la 100% conținut reciclat și 100% reciclabil, oferă un finisaj care poate distinge o clădire de împrejurimi, adăugând un aspect dramatic oricărui proiect de arhitectură. De asemenea, este foarte rezistent la coroziune și incombustibil, cu propagare zero a flăcării. Datorită densității sale scăzute, produsul are proprietăți acustice, absorbind undele sonore și, în consecință, reducând poluarea vizuală în mediile interioare.

Sursa: arhcdaily.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari