Au început lucrările la templul iubirii: o construcție în formă de tort de nuntă

A început construcția unui pavilion sculptural de 12 metri înălțime la Waddesdon Manor, o casă istorică din Buckinghamshire, care în cele din urmă va semăna cu un tort mare de nuntă.

Descrisă ca o „sculptură complet imersivă”, este proiectată de artistul portughez Joana Vasconcelos și va lua forma unui tort cu trei nivele, care va fi în cele din urmă îmbrăcat cu plăci ceramice asemănătoare cu decorațiunile de specifice tortului de nuntă.

Artistul a descris comanda drept „un templu al iubirii”. Vizitatorii vor putea descoperi sculptura într-un tur ghidat care va include, de asemenea, o colecție de sculptură contemporană situată în grădina de apă de la fabrică.

Sculptura se deschide pe 8 iunie 2023 într-o pădure de copaci de lângă Dairy, ce datează din secolul al XIX-lea, care acționează ca un spațiu de nuntă și de evenimente în interiorul terenului. 

Waddesdon Manor este deținut de National Trust și gestionat de Fundația Rothschild. „Wedding Cake” a fost comandat de Fundația Rothschild, determinat de relația dintre colecționarul Lord Rothschild și Vasconcelos.

Vasconcelos a spus: „De aproape 30 de ani abordez subiectul dragostei prin cariera mea, dar aceasta este cea mai mare provocare a mea de până acum. Mulți artiști au „proiectul imposibil” și acesta este al meu. Mi-am dorit ca oamenii să aibă trei abordări diferite: să privească din exterior, să se bucure de împrejurimi de la diferite nivele sau balcoane și să se ridice în vârf, completând în sfârșit opera de artă cu prezența lor.”

Lordul Rothschild a adăugat: „Suntem încântați să colaborăm din nou cu Joana Vasconcelos, a cărei lucrare este deja magnific reprezentată la Waddesdon de sfeșnicele ei gigantice, Lafite.”

Sursa articol

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari