Case auto-alimentate care se amortizează prin producere de energie curată

Acum că efectele schimbărilor climatice sunt vizibile și incontestabile, consumatorii sunt mai conștienți ca niciodată de mediu. De fapt, așa cum sugerează un studiu al Națiunilor Unite din 2021, 85% dintre aceștia dezvăluie că sustenabilitatea joacă un rol cheie atunci când iau deciziile de cumpărare, motivând companiile și producătorii să răspundă în consecință. Aceasta explică cererea în creștere pentru vehicule electrice și produse fabricate din materiale regenerabile sau reciclabile. Cu toate acestea, arhitectura – și în special locuințele tradiționale – pare să fie cu câțiva pași în urmă față de alte industrii. Deși există numeroase eforturi pentru a trece către un mediu construit mai ecologic, modul în care sunt realizate cele mai multe clădiri astăzi continuă să fie depășit, deoarece generează cantități uriașe de deșeuri și contribuie în mod semnificativ la amprenta globală de carbon.

La fel cum subliniază Sasha Jokic, fondatorul startup-ului de construcții Cosmic, „casele reprezintă aproximativ 45% din toate emisiile de CO2 din SUA, marea majoritate a acestor emisii (87%) fiind atribuite încălzirii, răcirii și căldurii pe bază de combustibili fosili. apă." Răspunsul necesar din partea sectorului locativ este, prin urmare, clar: trebuie să vizeze case neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, eficiente din punct de vedere energetic, care, spre deosebire de multe cazuri, trebuie să fie accesibile pentru a fi achiziționate la scară masivă. Odată ce acest lucru este prioritizat cu urgență necesară, putem începe să visăm să abordăm cu adevărat efectele devastatoare ale crizei climatice în curs.

Pentru a remodela sectorul locativ, primul pas este să punem la îndoială modul în care sunt construite casele de astăzi. Al doilea este adoptarea unei abordări complet nouă și alocarea resurselor în consecință. Având în vedere acest lucru, Cosmic a dezvoltat primul lanț de dezvoltare a locuințelor pentru case complet electrice, autoalimentate. Primul lor produs este un prototip inovator ADU (unitate de locuință accesorie) care oferă spațiu de locuit suplimentar și se amortizează prin auto-generarea de energie curată. Denumită și o casă autonomă în curte, produce zero emisii și evită epuizarea iresponsabilă a resurselor naturale, încercând să îmbunătățească sănătatea și bunăstarea oamenilor.

Un sistem standardizat ce remodelează construcțiile rezidențiale

În efortul de a livra aceste case auto-alimentate la scară masivă, a fost necesar să se implementeze un sistem de construcție modular inovator. În mod tradițional, proiectele sunt construite în mod unic, ceea ce înseamnă că toate costurile de proiectare, inginerie și construcție nu sunt împărțite între diferite proiecte. Dimpotrivă, abordarea Cosmic tratează clădirile ca pe un produs, creând un sistem iterativ cu scopul de a obține eficiență, durabilitate și rentabilitate.

Rezultatul este un șablon de clădire standardizat centrat în jurul unui șasiu de clădire modular, complet electric, care, pe lângă faptul că acționează ca un sistem de fundație, include sisteme mecanice, electrice și sanitare încorporate. Acestea pot fi combinate în moduri practic nesfârșite, fără a fi nevoie să proiectați fiecare proiect individual de la zero.

În timp ce cadrul este realizat din metal și lemn, grinzile, îmbinările și podeaua sunt realizate din tuburi și tablă. Acoperișul este realizat din metal cu îmbinare în picioare, iar alte elemente structurale sunt compuse din lemn din surse durabile.

Similar altor construcții prefabricate, toate aceste componente sunt inițial construite într-o fabrică și apoi transportate în containere plate la șantier. Deoarece greutatea maximă a modulului este de 600 de lire sterline (272 de kilograme), descărcarea și asamblarea necesită doar un manipulator telescopic mic, evitând utilizarea macaralelor. În total, designul standardizat îmbunătățește predictibilitatea, minimizează costurile și accelerează livrarea proiectelor cu 50%.

Sursa: acrchdaily.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari