Din ce este făcut noul ciment comestibil creat în Japonia?

Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au creat o nouă tehnologie care utilizează deșeurile alimentare într-un mod surprinzător.

Studentul Kota Machida și profesorul Yuya Sakai spun că operațiunea poate transforma deșeurile alimentare într-un material puternic, dar flexibil, precum cimentul. Ei spun că este de patru ori mai rezistent decât betonul obișnuit și este sustenabil.

De asemenea, cimentul este comestibil, au descoperit cercetătorii.

Profesorul Sakai căuta o modalitate de a înlocui betonul pe bază de ciment cu materiale durabile. Producția de ciment eliberează niveluri ridicate de dioxid de carbon în aer, spune grupul de cercetare Chatham House.

Risipirea alimentelor este o mare problemă în Japonia și în lume. În 2019, Japonia a produs 5,7 milioane de tone de deșeuri alimentare. Guvernul lucrează la reducerea deșeurilor la 2,7 milioane până în 2030.

Deșeurile alimentare care de obicei ajung în gropile de gunoi, putrezind și eliberând gaz metan, pot fi acum folosite pentru a face beton. Materialul poate fi refolosit și îngropat în pământ dacă nu este necesar, fără a afecta mediul.

Sakai și Machida spun că speră ca noul material să înlocuiască plasticul și cimentul și, de asemenea, să încetinească încălzirea globală.

Crearea cimentului din deșeuri alimentare

La început, Sakai a folosit particule de lemn cu căldură și presiune pentru a crea betonul, iar apoi s-a decis să folosească deșeuri alimentare cu materiale plastice. Printr-un proces de uscare, zdrobire și comprimare a deșeurilor alimentare, Sakai și elevul său Machida au reușit să producă ciment fără a utiliza plastic. 

„Cea mai dificilă parte a fost că fiecare tip de deșeu alimentar necesită temperaturi și niveluri de presiune diferite”, a spus Sakai.

Echipa a folosit diferite tipuri de deșeuri alimentare pentru a face cimentul, inclusiv frunze de ceai, coji de portocală, zaț de cafea și resturi de mâncare.

Deoarece cimentul poate fi mâncat, Sakai și Machida au adăugat diferite condimente. S-au bucurat de diferitele culori, mirosuri și chiar gusturi ale cimentului. Sakai a spus că pentru a o mânca cimentul, acesta trebuie spart și fiert.

Sakai a spus că procesul de creare a cimentului ar putea fi folosit pentru a face locuințe temporare care pot fi mâncate dacă se întâmplă un dezastru. El a spus: „De exemplu, dacă alimentele nu pot fi livrate persoanelor evacuate , aceștia ar putea mânca paturi improvizate făcute din ciment alimentar”.

Sursă: learningenglish.voanews.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari