Interviu cu Anamaria Vaetisi – Interior Designer & Coordonatorde Proiect, Anna V. Design Interior

Creativitate, pasiune și atenție la detalii – acestea sunt elementele care definesc stilul Anamariei Vaetisi, un designer de interior care transformă fiecare proiect într-o expresie autentică a personalității clientului. În acest interviu, discutăm despre procesul de înțelegere a viziunii beneficiarilor, abordarea sa față de tendințele actuale, provocările întâlnite în proiectele recente și impactul tehnologiei asupra designului interior. Cu o carieră construită pe determinare și talent, Anamaria ne oferă o perspectivă valoroasă asupra evoluției acestui domeniu și a viitorului său în industria globală.

Cum ați descoperit pasiunea pentru design interior și ce v-a determinat să faceți tranziția de la o carieră în vânzări la acest domeniu creativ?

Pasiunea pentru amenajarea de interior a pornit încă din copilărie, când mereu redecoram apartamentul în care locuiam. Odată cu trecerea anilor, am început și partea practică, mai concret renovarea, plus vânzarea a două apartamente pe care le-am pregătit pentru acest scop. Pasul decisiv către design a fost atunci când provocarea de a conduce o reprezentanță de telecomunicații din Tg. Jiu a atins cote maxime, moment în care am decis să fiu pe cont propriu și să mă îndrept către o meserie care mă face să mă simt cu adevărat împlinită și care să vină din pură pasiune. Astfel, nu am mai amânat decizia de a face un curs de design interior, unde am aflat că sunt foarte talentată și că acest job este foarte căutat și foarte bine plătit.

Care sunt cele mai mari provocări pe care le-ați întâlnit în parcursul dvs. profesional și cum le-ați depășit?

Provocările fac parte din evoluția mea profesională. Cea mai mare provocare a fost începutul, în orice nou domeniu pe care l-am profesat. Tendița de a renunța a fost foarte puternică la început de drum, însă, cu puțină răbdare, am depășit aceste momente și am persistat mereu să îmi urmez calea, oricât de greu a fost.

O altă provocare a reprezentat-o sfârșitul oricărei etape, pentru că mereu întâlnești oameni valoroși, de la care înveți lucruri importante și de care te atașezi. Însă dorința de a evolua m-a ghidat și de această dată să fiu încrezătoare în forțele proprii și să merg mai departe către obiectivele mele.

Cum reușiți să înțelegeți și să transpuneți viziunea clienților în proiectele dvs.? Există un proces specific pe care îl urmați?

De fel, sunt o persoană foarte activă, care nu are răbdare, însă, când vine vorba de proiectele pe care le fac clienților mei, atenția către cerințele acestora este mandatorie. Reușita proiectului constă în această ascultare activă a ceea ce își dorește clientul.

Odată cu evoluția în acest domeniu, către mine vin doar clienți care își doresc proiecte pe stilul meu, lucru care îmi oferă mână liberă să creez, iar la final reușita este de 99%, întrucât modificările aduse proiectelor prezentate sunt infime.

Care sunt tendințele actuale în design interior care vă inspiră și cum le integrați în proiectele dvs.?

Îmi place să observ de pe margine care sunt tendințele actuale, însă recunosc că nu țin cont de acestea. La bază, folosesc strict conceptul care mă reprezintă ca brand, realizat după modul în care simt clientul și cât este dispus să investească financiar.

De cele mai multe ori, tendințele actuale presupun culori de impact, extravagante, care, pentru reviste, sunt superbe, însă, în realitate, foarte puține persoane optează pentru astfel de culori în casele lor.

Puteți să ne povestiți despre un proiect recent care v-a provocat creativitatea și cum ați abordat acele provocări?

Cea mai mare provocare din ultima perioadă este proiectul a două case, 600 mp, un proiect la care s-a lucrat atât pe partea de concept, cât și de implementare, timp de 2 ani. Provocarea vine din dorința clientului de a achiziționa produsele la un preț cât mai accesibil.

Din aceleași considerente de buget, achiziția pentru corpurile de iluminat a realizat-o singur, astfel încât aspectul final al întregului proiect a fost compromis. Creativitatea proiectului a fost la cote maxime până la acest moment.

Singura soluție pe care o găsesc în astfel de situații este faptul că proiectul poate căpăta o notă aparte prin aducerea de piese noi, care îl fac fericit pe client, chiar dacă nu se integrează perfect în conceptul propus.

Cum vedeți evoluția designului interior în viitor și ce impact credeți că vor avea tehnologia și sustenabilitatea în acest domeniu?

Personal, văd o evoluție foarte bună, întrucât designul asigură o calitate a vieții mult mai bună, spre exemplu crearea de spații care să te facă să te simți relaxat și în perfectă armonie cu propria personalitate.

Tehnologia, cu siguranță, ne va ajuta să aducem în fața clientului un concept mult mai rapid, însă consider că, la baza evoluției profesionale, va rămâne interacțiunea directă cu clientul, ascultarea activă a acestuia și transpunerea în locul său – crearea unei conexiuni reale și de durată.

De asemenea, după ce am deschis firma de design în Dubai, în luna decembrie 2024, consider că piața va fi saturată de astfel de servicii, însă vor rămâne în vizor doar cei mai buni, atât ca designeri, cât și ca antreprenori.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari