Nu arde gazul de pomana! Curata instalatia!

Sezonul rece se apropie cu pași repezi și tot mai multe persoane încep să se gândească cum vor putea face față facturilor la gaze în contextul majorării acestora și ce măsuri ar trebui să ia pentru a reuși să optimizeze randamentul echipamentelor de încălzire. Prima soluție la care se gândește toata lumea este inlocuirea echipamentelor termice existente cu unele noi, mai performate. Însă această metodă presupune costuri foarte ridicate și timp relativ mare de finalizare.

În cadrul activității noastre primim tot mai des întrebări pe acest subiect de la clienți, așa că împreună cu departamentul tehnic am identificat cea mai rapidă, practică și eficientă metodă  prin care clienții pot obține un randament mai bun al echipamentelor de încălzire și un consum redus, iar aceasta este una cât se poate de simplă: curățarea instalațiilor termice.

În momentul în care instalația termica este murdară, randamentul acesteia scade, necesitând un consum mai mare de energie pentru încălzirea locuinței. Apa utilizată în instalație conține foarte multe săruri dizolvate, care se pot depune pe suprafețele cu care apa intră în contact, formând o crustă aderentă, tare. Depunerile succesive de astfel de săruri favorizate de o temperatură crescută conduc la reducerea transferului termic (deci, implicit, a randamentului termic) și, în timp, la blocarea completă a țevilor și vanelor.

Mai mult decât atât, pentru protejarea în depozitare a radiatoarelor noi utilizate la realizarea unei instalații termice, se folosește un amestec de pulbere de magnetită (oxid de fier foarte rezistent la agenți chimici cu rezistență deosebită la coroziune), ulei și unsori. Astfel că, odată montate și puse în funcțiune caloriferele, apa care circulă prin acestea va contacta acest amestec de magnetită și unsori și îl va recircula în întreaga instalație termică. Neîndepărtarea la timp a magnetitei și a celorlalte resturi solide rămase în circuit conduce la apariția zgomotului în funcționare și generează depuneri în zonele înguste ale instalatiei (schimbătoare de căldură, pompe etc.)

Vestea bună este că toate aceste probleme pot fi soluționate rapid, eficient și cu costuri reduse cu ajutorul soluțiilor de curățare, întreținere și protecție pentru instalații termice. Cu o experiență de 28 ani în domeniul termotehnicii, specialiștii Chemstal au dezvoltat cele mai eficiente produse pentru a veni în sprijinul clienților.

Cleanex Total și Neutralyzer Plus – Pachet pentru curățarea instalațiilor termice

https://www.chemstal.ro/produse/pachet-curatare-instalatii-termice-cleanex-total-5kg-si-neutralyzer-plus-5kg-LBXTNP5000

Pachetul este soluția ideală pentru curățarea rapidă și eficientă a instalațiilor termice, redându-le acestora eficiența energetică.

Cleanex Total - Soluție acidă destinată curățărilor grele ale întregii instalatii care, în afara calcarului prezintă și depuneri de oxizi, magnetită și mâluri. Inhibitorii de coroziune cu care este aditivat Cleanex Total asigură protecția optimă a elementelor din fier, cupru, inox și aluminiu.

Neutralyzer Plus - Neutralizant lichid cu proprietăți bazice (alcaline) care asigură neutralizarea reziduurilor acide rămase în instalație în urma curățării depunerilor cu dezincrustanți acizi din gama Chemstal.

Cleanex Fe-Cu Plus și Neutralzyer Plus – Pachet pentru curățarea centralelor termice convenționale

https://www.chemstal.ro/produse/pachet-curatare-centrala-termica-conventionala-cleanex-fe-cu-plus-5kg-si-neutralyzer-plus-5kg-LBXFCNP5000

Pachetul este soluția ideală pentru curățarea rapidă și eficientă a centralelor termice convenționale, redându-le acestora eficiența energetică.

Cleanex Fe-Cu Plus este o soluție acidă cu acțiune rapidă, destinată curăţării depunerilor de calcar din schimbătoarele de căldură ale centralelor termice și de pe elementele colmatate din instalaţie. Inhibitorii de coroziune cu care este aditivat Cleanex Fe-Cu Plus asigură protecţia optimă a elementelor din fier, otel şi cupru.

Cleanex Inox-Aluminiu Plus și Neutralyzer Plus – Pachet pentru curățarea centralelor termice în condensare

https://www.chemstal.ro/produse/pachet-curatare-centrale-termice-in-condensare-cleanex-inox-al-plus-5kg-si-neutralyzer-plus-5kg-LBXIANP5000

Pachetul este soluția ideală pentru curățarea rapidă și eficientă a centralelor termice în condensare, redându-le acestora eficiența energetică.

Cleanex Inox-Aluminiu Plus - Soluție acidă profesională cu acțiune rapidă pentru curățări grele, destinată depunerilor de calcar și murdărie din boilere, schimbătoare de căldură din centralele termice în condensare. Inhibitorii de coroziune cu care este aditivat Cleanex Inox-Aluminiu Plus asigură protecţia optimă a elementelor din inox, aluminiu, fontă şi oțel.

Pentru o protecție completă a instalației termice, dupa curățare specialiștii recomandă echiparea circuitului cu un filtru antimagnetită. Cleanex Mag HF1  3/4" (22mm) reprezintă soluția ideală de protecție împotriva efectelor daunătoare ale magnetitei și a celorlalte impurități existente în sistemele termice echipate cu calorifere din oțel sau fontă. Echipamentul poate fi instalat cu ușurință în orice pozitie pe returul instalației de încălzire, prin intermediul adaptorului 360°. Filtrul antimagnetită Cleanex Mag HF1 3/4" (22mm) are un rol deosebit de important în protejarea centralei termice și păstrarea bunei funcționări a circuitului termic, permițând menținerea unui cost de exploatare și întreținere a sistemului cât mai scăzut.

Iarna aceasta bucură-te de o locuință călduroasă fără costuri suplimentare, iar până la 31 octombrie poti achizitiona produsele de curățare la prețuri promoționale: https://www.chemstal.ro/reduceri

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari