PRIAevents, având parteneri principali : Prysmian Group România, Promat , Siniat, Austrotherm, Federația Patronatelor Societăților din Construcții – FPSC, Ordinul Arhitecților și Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă -PPTT,organizează conferința PRIA Fire Safety of Buildings în 3 noiembrie 2022, de la 9,30,– una dintre cele mai importante platforme de dezbateri și singurul eveniment care aprofundează tematica siguranței clădirilor la incendiu în Romania și eficiența energetică în România.
Participă la ediția a 9-a a conferinței PRIA Fire Safety of Buildings să dezbatem împreună despre cum putem aplica toate aceste schimbări și despre cum este mai bine să le implementăm în legislația noastră, dar și să descoperi care sunt cele mai bune materiale de construcții, sisteme și proiecte pentru siguranța la incendiu a clădirilor!
Conferința reprezintă reuniunea anuală a reprezentanților din partea autorităților alături de experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații și producători materiale construcții, sisteme, companii din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanțuri de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producătorii de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri și asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului și Senatului, arhitecți, investitori, asigurători, bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.
Pe de altă parte, eficiența energetică a clădirilor devine o necesitate în Europa, pentru a reduce facturile la încălzire și răcire a imobilelor, pentru confort și mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globală. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeană au nevoie de eficientizare energetică și trebuie luate măsurile necesare pentru creșterea siguranței la incendiu.
Experții (inter)naționali prezintă cele mai recente evoluții și perspective ale cercetărilor recente în domeniul securității la incendiu și combaterii incendiilor.
În UE au loc 5000 de incendii zilnic! Clădirile reprezintă 40% din consumul de energie total din Europa, iar parcul imobiliar, care este responsabil pentru aproximativ 36 % din totalul emisiilor de CO2 din Uniune.
În continuare, în România, majoritatea clădirilor nu au certificat de siguranță la incendiu! De asemenea, normativul tehnic privind siguranța la incendiu a clădirilor e vechi de peste 23 de ani. De ce este nevoie să abordăm din nou anul acesta siguranța împotriva incendiilor clădirilor? Dar eficiența energetică? Pentru că modul nostru de viață s-a schimbat. Societatea se schimbă, tehnologia se schimbă, nevoile noastre se schimbă. Știm că natura clădirilor se schimbă: industria construcțiilor dezvoltă noi soluții inovatoare pe care regulamentul și regimurile de testare existente nu le-au depășit.
Participanți și expozanți:
Cabluri, materiale de construcții și finisaje rezistente la incendiu, produse de iluminat /Legislație/ Colaborarea dintre proiectanți și furnizorii de materiale
Sunteți interesați să expuneți?
Prezentați-vă soluțiile de protecție și prevenire a incendiilor la singurul eveniment de amploare din Romania care abordează temele integrate – siguranța la incendiu a clădirilor și eficiența energetică!
O participare obligatorie pentru oricine care se concentrează pe îmbunătățirea siguranței vieții, a continuității afacerii și a protecției afacerii dvs.!
AGENDA :
9,30 10,00- Inregistrarea Participantilor și Welcome Coffee
10,15– 12,45 - SESIUNE INTERACTIVĂ CUM ÎMBUNĂTĂȚIM LEGISLAȚIA DE SIGURANȚĂ LA INCENDIU ȘI EFICIENȚA ENERGETICĂ? CARE SUNT NOILE TREND-URI PE PIAȚA MATERIALELOR?
❑ Cum arată legislația actuală privind siguranța la incendiu în România? Cum poate fi îmbunătățită? Cum poate lucra statul alături de asociații, companii și societatea civilă să poată face aceste schimbări? Va fi modificat Normativul de siguranță la foc 118 - 1, 2 și 3 în 2022? ❑ Cât de importantă este alegerea cablurilor rezistente la incendiu? Dar a materialelor de Construcții, a ferestrelor, materialelor termoizolante, a gips-cartonului și a altora? ❑ Eficiența energetică a clădirilor – status România 2022 și anii următori. Cum pot ajuta companiile energetice? Dar Statul, în contextul creșterii prețului energiei? ❑ Siguranța la foc a spitalelor – studii de caz și soluțiile constructorilor și ale companiilor cu materiale de construcții din România ❑ Cum s-ar putea realiza creșterea siguranței la incendiu în clădirile de birouri, parcurilor industriale, școlilor, lanțurilor de magazine, depozitelor, instituțiilor publice, muzeelor? ❑ Clădirile nZEB în România ❑ Materiale de construcții, materiale pentru fațade, sisteme, cabluri, alarme - cele mai noi tendințe! ❑ Colaborarea dintre arhitecți, dezvoltatori, constructori, consultanți, proiectanți, asiguratori și furnizorii de materiale de construcții, cabluri și alte materiale în fața provocărilor privind siguranța la foc și eficiența energetică? ❑ Care ar putea fi rolul asiguratorilor? Al automatizărilor și al materialelor pe care le folosim? ❑ Ce campanii au companiile din energie în acest sens? Dar ce investiții prevăd pe viitor? ❑ Concluziile întâlnirii
12,45 - 13,15 – Q&A
De asemenea, daca veți dori doar participarea in sala, va rugam sa ne anunțați si va vom trimite formularul de înscriere sau îl puteți completa online aici: https://priaevents.ro/inregistrare-conferinta-online-pria-fire-safety-of-buildings-3-noiembrie-2022/.
Conferința PRIA Fire Safety for Buildings 2022 face parte din seria conferințelor de succes organizate de PRIAevents în România, Republica Moldova și Bulgaria. Cu o experiență de peste 15 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei și pentru cele mai importante festivități de premiere.
PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbari legislative, politici in toate sectoarele economiei.
Mai multe detalii pe www.priaevents.ro