Protectia la riscurile din segmentul productiei energetice

    In mediile cu multipli factori de risc cum este domeniul productiei energiei, fabricile au dezvoltat tesaturi din care se realizeaza imbracamintea de lucru, astfel incat sa faca fata unui spectru larg de riscuri. 

Pentru segmentul instalii eoliene am selectat cateva sugestii de produse care sa contina cerintele conforme normelor de protectie la scantei, flacara deschisa. Astfel de imbracaminte si salopete de lucru sunt disponibile in variante cu utilizare multidirectionata, cateva caracterisitici fiind: rezistenta de scurta durata la flacara iminenta, caldura, arc electric, descarcari electrosatice, antichimic, inalta vizibilitate, rezistenta la apa,  clima variabila, frig, uzura si impact. 

    In unul din cataloagele puse la dispozitie vom putea vedea informatia structurata astfel incat sa ajute utilizatorul in selectia imbracaminte de lucru, a salopetelor si a imbracamintei sezoniere potrivite.

De exemplu putem folosi tehnica de imbracaminte in straturi in functie de mai multe criterii, fiindca atat imbracamintea de corp (base layer), cat si imbracamintea intermediara (inner layer) dar si cea exterioara (outer layer) au proprietati tehnice si combinate, care ajuta la atingerea unei protectii ridicate. In functie de testele efectuate, daca se imbina doua articole vestimentare intre ele, se vor aduna coeficientii de protectie termica sau la foc, indicatori ce sunt reprezentati de prescurtarile ELIM, ATPV, EBT, astfel ca rezultatul imbinarii este mult crescut fata de parametri individuali.

Deloc de neglijat este imbracamintea de lucru adecvata conditiilor dificile de lucru in care lucratorul are nevoie de mobilitate ridicate, rezistenta marita la uzura, protectie la vant si precipitatii accidentale, uscare rapida, functionalitate potrivita a buzunarelor.

In acest scop s-au dezvoltat tesaturi confortabile cu un continut ridicat de poliester si adaosuri de fibre elastice, care prin utilizarea indelungata de-a lungul mai multor ore scad necesarul de efort fizic si astfel si oboseala.

IEC 61482-2:2018 / EN 61482-2:2020
IEC 61482-2:2018 / EN 61482-2:2020

  Acesta este standardul pentru îmbrăcămintea de protecție împotriva pericolelor termice ale unui arc electric. Aici se specifica cerințele și metodele de testare aplicabil materialelor și articolelor de îmbrăcăminte pentru îmbrăcămintea de protecție purtate de lucrătorii electrici pentru a le proteja împotriva pericolelor termice ale arcului electric. 

  Incidentele arcului electric pot apărea atunci când se lucrează și se operează echipamente electrice. Produsele rezistente la flacără certificate conform standardelor arc oferă protecție împotriva energiei termice create de un arc electric.

IEC 61482-2:2018 / EN 61482-2:2020 Imbracaminte de protectie ÎMPOTRIVA PERICOLELOR TERMICE ALE UNUI ARC ELECTRIC

   Imbracamintea poate fi completata cu alte echipamente de protectie si siguranta cum sunt: bocancii, manusile, hamurile de fixare si lucrul la inaltime, ochelarii, casca.

In magazinul Top Protectie puteti accesa catalogul Portwest sau Mascot aferent acestui sector 

https://www.topprotectie.ro/info/cataloage

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari