Specialiștii își imaginează o lume în care oamenii trăiesc în „micro-habitate autonome”

Enzo Lara-Hamilton, Anne Wagner și Morgan Heenan, finaliști în competiția Dezeen Redesign the World susținută de Twinmotion, au propus o lume în care oamenii trăiesc în capsule sferice autonome.

Denumită Post-Ecology Pods, propunerea își imaginează omenirea trăind în containere furnizate de o organizație numită Intergovernmental Producer of Closed Climate Containers (Producător Interguvernamental de Containere Climatice Închise- IPCCC).

Containerele, care sunt alimentate de energie solară, sunt descrise de designeri drept „containere micro-mediu” care susțin bunăstarea umană.

Acestea sunt protejate împotriva elementelor și protejează locuitorii de dezastre naturale. Sunt sisteme automate concepute pentru a reduce munca umană prin furnizarea de apă, aer curat și alimente.

Aici agricultura este aeroponică, iar CO2 este transformat în oxigen prin „asimilare artificială a carbonului”.

Deși capsulele sunt înghesuite, locuitorii au acces la sisteme avansate de realitate virtuală, ceea ce le permite să se conecteze cu alți oameni.

dezeen.com
dezeen.com

Enzo Lara-Hamilton , Anne Wagner și Morgan Heenan afirmă:

„Pentru toată istoria omenirii, mediul a fost creat prin ecosisteme complexe interconectate. Cu toate acestea, în secolul 21 aceste sisteme au fost sub amenințare profundă și subminate de activitatea umană distructivă”.

„Și pe măsură ce clima se îndreaptă spre pierderea biodiversității, declinul polenizatorilor, instabilitatea climatică, eroziunea solului și pierderea vieții microbiene – modurile tradiționale de viață vor deveni din ce în ce mai învechite”.

„Proiectul PE.2100 este o nouă paradigmă radicală pentru evitarea dispariției umane. Noi, Intergovernmental Producer of Closed Climate Containers (IPCCC), asigurăm proliferarea globală a micro-habitatelor autonome”.

„Micro-globul PE.2100 transcende în întregime amenințările colapsului ecosistemului prin crearea unor structuri de autoreglare tehnologică”.

„IPCCC este îndreptat spre crearea de containere de micro-mediu adaptate acut pentru bunăstarea umană”.

„Tehnosistemele înlocuiesc nevoia învechită de a se baza pe serviciile ecosistemice pentru furnizarea de aer curat, apă și hrană, iar sistemele automate reduc radical cantitatea necesară de muncă umană”.

„CO2 este transformat în oxigen prin asimilarea artificială a carbonului, iar deșeurile biologice sunt descompuse artificial pentru a recicla nutrienții în sistemul alimentar”.

Sursă: dezeen.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari