TeraPlast lansează un nou produs destinat infrastructurii de telecomunicaţii

TeraPlast îşi completează portofoliul cu un nou produs prin care marchează intrarea pe segmente de piaţă cu mare potenţial de creştere, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Sub brandul TeraDuct, Grupul a dezvoltat o nouă soluţie tehnică, concepută pentru infrastructura de telecomunicaţii cu fibră optică. La proiectarea şi fabricarea sa au fost folosite materiale şi tehnologii de ultimă generaţie disponibile în industrie.

Cu TeraDuct, TeraPlast devine singurul producător român care aduce pe piaţă acest tip de soluţie din ofertă internă.

Potrivit sursei citate, TeraDuct ONE by TeraPlast este un microtub fabricat din polietilenă de înaltă densitate, utilizat pentru a proteja microcablurile de fibră optică. Acesta este disponibil într-o varietate de diametre şi poate fi grupat în mănunchiuri cu configuraţii diferite: TeraDuct LINE, care reprezintă o împachetare plată, liniară a microtuburilor TeraDuct ONE, şi TeraDuct MIX, care reprezintă o împachetare poligonală a microtuburilor TeraDuct ONE.

Toate configuraţiile oferă posibilitatea de a manevra şi instala mai uşor mai multe microtuburi TeraDuct ONE.

"Aşa cum ne-am obişnuit clienţii în ultimii ani, aducem noi soluţii flexibile pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor. Gama TeraDuct vine cu dimensiuni şi specificaţii tehnice care permit adaptarea utilizatorilor la proiecte individuale sau integrate" a afirmat Ovidiu Gurău, director comercial TeraPlast. Acesta a adăugat "Avem know-how-ul pentru a dezvolta produse de calitate la preţuri competitive. Cu TeraDuct completăm portofoliul existent de ţevi pentru protecţie cabluri. TeraDuct reprezintă o soluţie completă pentru instalarea şi protecţia fibrei optice care oferă durabilitate şi siguranţă unei infrastructuri în continuă extindere, devenită esenţială în societatea modernă, unde noţiunea de Smart City devine din ce în ce mai utilizată."

Stratul interior al TeraDuct One este fabricat din polietilenă siliconată cu striaţii la interiorul ţevii şi are rolul de reducere a frecării atunci când cablul de fibră optică este "suflat" prin microtub, în timp ce mantaua mănunchiului de microtuburi conferă rezistenţă mecanică şi opţional rezistenţă la razele ultraviolete, pentru o durabilitate prelungită atunci când este expusă luminii soarelui, înainte de îngropare sau pentru reţele aparente. Microtubul TeraDuct este fabricat din polietilenă de înaltă densitate (HDPE), iar la cerere poate avea tratament cu aditivi anti-rozător sau anti-static.

TeraDuct este soluţia optimă atât pentru mutarea liniilor de telecomunicaţii din sistemul aerian montat pe stâlpi în sistemul îngropat, cât şi pentru extinderea infrastructurii de telecomunicaţii necesară în procesul accelerat de digitalizare a societăţii. Fibra optică este suportul care asigură viteze mari de transfer al datelor, necesară inclusiv pentru dezvoltarea oraşelor smart, iar protecţia acestei infrastructuri este critică pentru comunicaţii fără sincope.

Beneficii ale TeraDuct
• Instalare uşoară şi rapidă;
• Costuri reduse şi viteză mai mare la instalare;
• Soluţii tehnice modelate în funcţie de nevoi individuale;
• Acces facil în caz de intervenţii la reţea.

Prin extinderea cu aceste noi soluţii tehnice, TeraPlast îşi continuă direcţia strategică de a oferi produse româneşti de calitate prin intermediul cărora contribuie la diversificarea ofertei locale şi chiar la înlocuirea importurilor.

Alte articole de la acest producator:

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari