Whitsett West: Tiny homes pentru persoanele fără adăpost din Los Angeles

Lehrer Architects a proiectat un mic sat de tiny homes pentru oamenii fără adăpost din Los Angeles. Numit Whitsett West, proiectul a fost finalizat cu ajutorul arhitecților și inginerilor din Biroul de Inginerie. 

archdaily.com
archdaily.com

Whitsett West a fost conceput pentru a crea un activ urban și social critic. Lucrând în colaborare cu mai multe agenții ale orașului, conduse direct de Biroul de Inginerie și Ford Construction, Lehrer Architects LA a proiectat casele prin utilizarea strategică a culorii și o compoziție de unități pentru a construi comunitatea. Scopul a fost destigmatizarea modului de locuire a persoanelor fără adăpost.

archdaily.com
archdaily.com

Saticoy se află pe o fâșie de pământ extrem de subțire, care trebuie să găzduiască până la 150 de paturi în 77 de unități, spații de igienă, depozitare, birouri și spații comune plus toată infrastructura necesară: electricitate, canalizare pluvială, canalizare, apă și canalizare. Având în vedere programul accelerat de proiectare și construcție, provocarea imediată a fost instalarea unităților necesare pe un șantier atât de îngust. 

Unitățile au fost proiectate de Pallet Shelter. Ele au fost folosite pentru a modela spațiile comune exterioare, creând o serie de comunități mai mici. Casele mici sunt rapid de asamblat și oferă spațiu autonom și condiționat pentru fiecare rezident, care poate fi încuiat de către ocupant pentru un sentiment mai mare de siguranță, autonomie și intimitate. Pe măsură ce fiecare dintre aceste proiecte a evoluat împreună cu comunitatea sa, importanța spațiilor comune a devenit primordială pentru echipă. Cele mai mari două spații comune sunt situate central, oferind spații primare pentru masă și adunare pentru toți membrii comunității. Un gard cu barieră fonică a fost ridicat de-a lungul marginii autostrazii, pentru a atenua zgomotul și pentru a oferi intimitate rezidenților.

archdaily.com
archdaily.com

Un principiu de bază al arhitecților este că „nu există spații de irosit”, iar designul funcționează cu modele geometrice colorate în albastru, verde și galben pe o parcelă de teren abandonată și dezafectată anterior. Whitsett West Tiny Home Village este cel mai recent proiect din programul orașului de a oferi mai multe paturi pentru rezidenții săi fără adăpost. Orașul a investit în aducerea unei noi infrastructuri în locație - adăpost, utilități și servicii - pentru a deservi comunitatea existentă  și pentru a limita deplasarea membrilor săi. 

archdaily.com
archdaily.com

„Orașul a apelat rapid la tiny homes pentru persoanele fără adăpost când a început pandemia, iar acest format ne-a permis să construim până în prezent opt ​​astfel de comunități în ultimul an și jumătate care găzduiesc 1.047 de persoane. Există încă opt sate în fazele de planificare și construcție, care vor oferi locuri pentru 1.061 de persoane”, a declarat Marina Quiñónez, managerul programului de facilități pentru persoane fără adăpost și arhitect la Biroul de Inginerie.

archdaily.com
archdaily.com

Sursă: archdaily.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari