Să ieși la o întâlnire cu un arhitect pare descoperirea perfectă în marea iubirii în care pescuim cu toții. Vorbim despre un geniu creativ care desenează ceva și apoi îl transformă în realitate. La toate acestea, se mai adaugă și participarea la evenimente elegante de tăiere a panglicii pentru cea mai nouă clădire adăugată la orizontul orașului.
Sună ca un vis, nu-i așa?
Realitatea unei relații cu un arhitect ar putea însă implica mai multă cafea decât șampanie și a te uita la aceeași schiță timp de 2 luni.
Ted Mosby ne-a făcut să visăm la romanticul fără speranță care construiește următoarea clădire Empire State. Privind înapoi la reprezentarea sa, a fi arhitect arată adesea mult diferit de realitate.
Am întocmit o listă de 20 de considerente la care trebuie să te gândești înainte de a te întâlni cu un arhitect pentru a te pregăti pentru călătoria vieții tale.
1. Inima lor e deja furată
Un lucru pentru care trebuie să te pregătești atunci când te întâlnești cu un arhitect este că sunt deja preluați de altcineva: munca lor.
Arhitectura este relația serioasă în care au intrat când s-au înscris pentru prima dată la Universitate. A fi pasional este una dintre cele mai mari calități ale lor, chiar dacă afectează alte părți ale vieții. Pentru un arhitect pasionat, proiectarea unei renovări elegante a casei va avea deseori prioritate față de viața personală.
Ai prefera să găsești pe cineva care este plictisitor și fără direcție?
Probabil că nu.
2. Arhitecții nu sunt chiar...cei mai bogați
Este o concepție greșită comună că arhitecții câștigă mulți bani. Există îmtr-adevăr excepții, spre exemplu cu siguranță firme precum Fosters and Partners nu trebuie să-și facă griji cu privire la plata chiriei cu încasări de peste 2 milioane USD pe an, excluzând proiectul lor cel mai bine plătit.
Arhitecții obișnuiți menționați în listele Forbes se încadrează în categoria de vârstă mai înaintată.
Este mai probabil să întâlniți un partener mai tânăr, mai puțin de succes, care nu va tăia panglici roșii în curând.
Cu toate acestea, nu fiți devastați. Aceasta poate fi o oportunitate perfectă de a-ți începe propria afacere și, din fericire, există o mulțime de oportunități pentru a face acest lucru. Indiferent dacă ești interesat de marketing, comerț electronic sau orice alt tip de muncă.
În realitate, arhitectura nu implică zgârie-nori, ci o mulțime de renovări.
Totuși, partea bună este că acest lucru îi face pe arhitecți să se preocupe de banii pe care îi au. Asta nu înseamnă că sunt zgârciți, doar foarte specifici. Descoperirile limitate de bun gust îți vor decora noptiera.
3. Ai tot timpul la dispoziție un pix sau creion
Un alt aspect semnificativ atunci când ești într-o relație cu un arhitect este că acesta vine cu o nouă sursă nesfârșită de creioane. Indiferent dacă este negru, albastru sau roșu, orice culoare de care aveți nevoie nu va fi greu de găsit.
Accesul constant la creioane se poate dovedi foarte benefic. În loc să puneți totul pe telefon, puteți reveni la lista de cumpărături pe hârtie.
Totuși, rezerva nesfârșită de creioane se traduce adesea într-o gaură neagră la buzunarele din spate. Garderoba lor predominant neagră este aproape imună la orice daune. A ta însă s-ar putea să nu fie. Pregătește-te să arunci niște cămăși albe...
4. Ai la dispoziție un magazin de arts & crafts permanent
Furnizarea de ustensile nu se oprește cu creioanele. Este posibil să apară orice articole de papetărie de artă și meșteșuguri în jurul partenerului dvs. și a casei acestuia.
Problema de a nu avea un pistol de lipici este acum una pentru trecut. O relație cu un arhitect poate fi utilă. Este liniștitor să știi că potențialul tău partener poate remedia elementele de bază. Pantof spart? Super-lipici. Magazinul dvs. personal de articole de artă dă roade și atunci când se apropie festivitățile. Pentru a compensa bugetul lor mai mic, ei pot crea cele mai bune cadouri. Sezonul nunților pare mult mai puțin intimidant acum. Ce ușurare.
5. Acces la noi destinații
Arhitecții vă pot arăta lumea.
Și o vor face, indiferent cum arată cecurile de plată.
Doar nu lumea de lângă ocean. Sau la munte. Vă vor arăta lumea structurilor de granit și a decorațiunilor lipite. Dacă îți place o vacanță bună în oraș, ai noroc pentru că având un arhitect alături vei avea acces la multe dintre ele.
Pregătește-te pentru drumeții pe calea istoriei arhitecturii cu ghidul tău personal.
Roma, Paris și Atena sunt destinații bune și oferă, de asemenea, mâncare delicioasă dacă ghidul vă permite o pauză de prânz. Știați că Obeliscul Luxor de pe Place de la Concorde din Paris este și cel mai mare cadran solar din lume?
După ce te-ai întors din vacanță acum, cu siguranță o vei face.
De asemenea, este inevitabil să ajungi cu un album foto plin de imagini din călătoriile tale. Fără tine sau familia ta în ea. Doar o mulțime de clădiri.
6. Biblioteca ta se va îmbogăți cu siguranță
Dacă reușiți să-l convingeți pe cel iubit să vi se alăture într-o excursie la plajă, veți avea nevoie de o carte cu care să vă relaxați.
Este extrem de util să aveți o bibliotecă întreagă acasă din care să alegeți.
Conținut strict de arhitectură, desigur. Este esențial să ai fiecare ediție a enciclopediei.
La fel sunt și orice alte publicații legate de arhitectură din ultimele 5 secole.
Decorarea apartamentului tău se va dovedi mult mai ușoară, deoarece jumătate din spațiu este deja acoperit de cărți.
7. ...și orice altceva referitor la arhitectură
Pe lângă cărți, apartamentul este acoperit și cu orice altceva legat de arhitectură.
Schițe care zboară prin camere ca niște avioane de hârtie, uneori împăturite într-una singură.
În loc să cumpărați vaze sau statui, puteți aranja colecția nebună de modele a partenerului dvs. în jurul meselor.
Aveți grijă când le manipulați. Rupând modelele lor, le-ar putea rupe un pic din inimă.
8. Acces la un curs de arhitectură 1 la 1
Să mergi exclusiv în sărbători culturale va da roade în cele din urmă. Arhitecții își petrec cea mai mare parte a primilor ani învățând limbajul industriei. Oricât de altruişti sunt ei, această cunoaştere vă va fi transmisă.
Puteți începe să învățați despre arhitecți și clădiri de renume mondial! Jargonul arhitectural sună ca un mister pentru cei din afară, dar odată ce l-ai accesat, ești din domeniu.
Cu cât petreceți mai mult timp împreună, cu atât mai multe dintre glumele lor vor fi de înțeles. Încă nu toate. Lumea umorului arhitecturii este aproape la fel de mare ca inima lor.
9. Arhitecții au multă răbdare
Răbdarea este cheia.
Acest lucru contează în pentru aproape fiecare relație.
Pentru a trece peste momentele grele cu partenerul dvs., amândoi trebuie să dați dovadă de multă răbdare, lucrând împreună.
Petrecând ani din viața lor schițând același plan de etaj iar și iar, doar pentru a face la fel și în modelare, te face să dobândești un anumit nivel de răbdare care nu poate fi egalat.
Lipirea a 1000 de copaci în miniatură pe un model necesită o reglare fină care vă va ajuta și relația.
Dacă ești cineva căruia îi place să provoace conflicte pentru a obține ceea ce își dorește, s-ar putea să nu ai noroc cu acest partener.
Este aproape imposibil să fii mai enervant decât clienții lor.
Învață să vorbești.
10. Orice ocazie este un mijloc de învățare
Ați aflat despre călătoria educațională în străinătate care vă așteaptă?
O aventură pe drum ar putea include o lecție de istorie despre clădirea ambasadei pe lângă care tocmai ai trecut. Sau o opinie aprofundată despre motivul pentru care noua ocolire din apropierea casei tale este un dezastru tehnic.
Conducerea prin mediul rural pentru a vizita familiile de sărbători nu va avea prea multe de oferit pentru analiză. Nu vă temeți, există mai multe podcasturi decât ați putea asculta vreodată. Cursurile tale de arhitectură nu se termină pentru că este Crăciunul.
11. Arhitecții sunt dependenți de cafea
Fie că este vorba de cei care învață toată noaptea pentru spectacolul de diplomă la facultate sau stau până la extragerea de noaptea târziu pentru alte termene limită ale proiectului.
Cei mai buni prieteni ai oamenilor ar putea fi câinii, dar al unui arhitect este cafeaua.
Indiferent de ora din zi, ei sunt întotdeauna văzuți cu o ceașcă aburindă în mână.
Dar anii de băut cafea îi fac și destul de pretențioși când vine vorba de boabele magice.
Pregătiți-vă să faceți loc cafelei arabica de calitate și să vă luați la revedere pliculețelor instant rămase în dulap.
Cafeaua este o modalitate ușoară de a-ți impresiona întâlnirea.
Dacă încă sunteți pe cale să vă dezvoltați relația cu un arhitect, faceți câteva cercetări și sugerați o întâlnire la o cafenea bună. Cunoașterea a 2 fapte despre cafea poate ajuta foarte mult.
12. Arhitecții sunt păsări de noapte
Ceea ce i-a adus la dependența de cafea, în primul rând, sunt nopțile pe care au trebuit să le îndure în timpul studiilor și să-și continue cariera.
Relația cu un arhitect înseamnă că te întâlnești cu o „bufniță de noapte” în multe cazuri. Ca partener, s-ar putea să fii fericit că pot sta treaz toată noaptea făcând lucruri mai distractive, fiind obișnuiți cu lipsa somnului. Dar, în majoritatea cazurilor, este mai probabil ca ei să fi stat deja treji în nopțile anterioare de lucru, așa că există zile în care creierul ei se oprește la 19:00.
Prin urmare...toată acțiunea nocturnă este rezervată pentru pix și hârtie.
13. Grupul de prieteni de acum include...doar arhitecți
Întâlnirea cu un arhitect vine cu adăugarea de noi prieteni arhitecți.
Ca și alte profesii, partenerul tău atrage adesea oameni din aceeași industrie.
După o oră de discuții despre sustenabilitatea noii opere aflată în construcție, chiar și cel mai dedicat partener se poate retrage.
Nu fi surprins dacă până la ora în care te întorci, subiectul încă nu s-a schimbat.
Arhitecții nu rămân niciodată fără lucruri de spus.
14. Sunt o fire rătăcitoare
Visați la plimbări lungi în oraș cu persoana iubită...privindu-vă în ochii celuilalt în lumina lunii. Sună destul de romantic.
Până când observi că nu se uită la tine, ci la podul din spatele tău.
Arhitecții sunt predispuși să aibă un ochi rătăcitor. Nu într-un mod rău.
Nu vor fi distrași de alți oameni în timpul unei întâlniri.
Trecerea pe lângă o nouă renovare este o altă poveste.
15. Munca de arhitect = overtime
După cum probabil ați ghicit din lipsa lor de somn și dependența de cafea, a fi arhitect implică multe ore suplimentare.
Nu sunt ore plătite, orele suplimentare.
De aici ar putea veni concepția greșită despre bogăția lor. Cineva care își petrece tot weekendul într-o garsonieră este cu siguranță răsplătit pentru acel sacrificiu.
Problema suprasolicitării stagiarilor a devenit atât de răspândită încât în 2016 a fost adoptată o nouă lege federală în SUA care cere companiilor să plătească angajaților și pentru orele suplimentare.
Pregătiți-vă pentru câteva nopți singuratice și aveți ureche deschisă la plângeri.
16. Arhitectura este pretutindeni
Pentru arhitecți, munca nu se încheie odată ce părăsesc biroul. Au puterea de a conecta totul în jurul lor la arhitectură.
Este posibil să utilizați acest lucru în avantajul dvs.
Doriți să vizionați un gen de film care nu le place în mod deosebit? Alegeți unul care joacă într-o locație interesantă din punct de vedere arhitectural. Din fericire, aproape fiecare comedie romantică este filmată în New York cu suficiente scene din clădirea Empire State. Totodată, niciun film de spionaj nu ratează Londra.
17. Arhitecții vorbesc mult, dar nu tot timpul au ceva anume de spus
Dacă ești familiarizat cu How I Met Your Mother, îl vei cunoaște pe arhitectul în căutarea iubirii, Ted Mosby. Se spune că portretul său este unul dintre cele mai exacte atunci când vine vorba de a arăta lupta din industrie.
Caracterul său, deși este adorabil, are obiceiul de a vorbi despre ceva și de a-și corecta constant prietenii referitor la orice.
Pentru a supraviețui într-un studio, arhitecții trebuie să fie foarte buni în a-și da cu părerea.
Au un mod de a te face să îți supui la îndoială propriile tale păreri.
Nu vă lăsați păcăliți de discuțiile lor despre subiect, ei nu știu totul.
Dacă doriți să câștigați o ceartă, pregătiți-vă să justificați fiecare afirmație.
Opiniile care nu sunt susținute au puțină valoare pentru un arhitect.
Succes cu lupta.
18. Cadourile fac minuni
Arhitecții fiind atât de pasionați de meseria lor fac cumpărăturile de cadouri mult mai ușoare. Deși s-ar putea să fi găsit suficiente creioane în apartamentul tău pentru a ajunge o viață, ei nu vor vedea așa.
Lucrurile legate de arhitectură includ o categorie foarte largă.
Cărți, caiete, creioane, pixuri. Mai mult lipici pentru pistolul de lipici. O altă enciclopedie.
Sau poate le obțineți un abonament la un nou instrument software cu care să se joace?
Ca persoane creative, vor aprecia și efortul creativ din partea dvs.
S-ar putea să fie greu să le stăpânești umorul, dar odată ce îl vei obține, vei reuși fiecare cadou.
(P.S. Mașinile de cafea fac minuni)
19. Arhitecții nu sunt niciodată mulțumiți
După ce ați petrecut mult timp cu un arhitect, va deveni clar că nu iubește nimic din ceea ce există deja. Fiecare proiect de construcție ar fi putut fi realizat diferit.
Ar fi proiectat ei înșiși podul mult mai bine. Și culoarea pe care vecinii tăi și-o pictează casa nu complimentează stilul original al clădirii.
Vor vorbi despre proiectele care le plac, dar întotdeauna cu o critică sistematică. Adesea în aceeași propoziție.
Dacă apreciezi onestitatea, ai noroc.
Nu le este frică să vă ofere critici utile atunci când nu le cereți.
20. Nu va trebui să vă faceți griji pentru viitor
Dacă reușești să dezvolți o relație cu un arhitect și să te ocupi de cele 19 lucruri menționate mai sus, te uiți către un viitor luminos.
Cât de convenabil că cel de lângă tine poate proiecta acel viitor pentru tine.
Când vine vorba de întemeierea unei familii și, în cele din urmă, de a-ți obține propria casă, arhitectul tău se va asigura că este cea mai bună casă pe care o poți găsi. Fie că este vorba de a găsi cea mai bună ofertă de pe piață sau chiar de a o construi singuri.
Nu va trebui să vă faceți griji pentru asta. Vor face destule pentru amândoi.