Cel mai lung pod suspendat din lume se deschide în Turcia

Podul 1915 Çanakkale a fost finalizat în Turcia cu o deschidere liberă de 2.023 de metri, devenind cel mai lung pod suspendat din lume.

Deschisă traficului peste căile navigabile Dardanele, structura masivă a fost creată de grupul de consultanță COWI pentru contractorul DLSY, conectând țărmurile europene și asiatice ale Turciei.

dezeen.com
dezeen.com

Podul, numit după anul unei importante victorii navale otomane împotriva britanicilor și francezilor în timpul primului război mondial, surclasează podul Akashi Kaikyo din Japonia, care are o lungime de 1.992 de metri, și obține titlul de cel mai lung pod din lume.

Turnurile roșii distinctive, înalte de 318 de metri, plasează podul ca fiind și cel mai înalt pod suspendat din lume, potrivit COWI.

dezeen.com
dezeen.com

Podul Çanakkale este situat la sud de Marea Marmara. Este de așteptat să transporte până la 45.000 de vehicule pe cele șase benzi în fiecare zi și să sprijine atât turismul, cât și activitatea comercială din regiune.

Potrivit COWI, poziția podului a reprezentat multe provocări, inclusiv vânturi puternice și activitate seismică ridicată. 

Distanța dintre apă și punte a fost proiectată pentru a găzdui navele de containere înalte și navele de croazieră care trebuie să treacă pe sub el.

Sursă: dezeen.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari