În contextul preocupărilor tot mai mari pentru performanța energetică a clădirilor, atât la nivel european prin directivele Parlamentului European și al Consiliului European, cât și la nivel național prin legi și acte normative, sectorul imobiliar, public și privat, caută soluții pentru dezvoltarea urbană în mod sustenabil.
Performanța energetică a unei clădiri, fie că este considerată casă pasivă, nZEB sau Low-E este reflectată de resursele de energie consumate pentru încălzirea/răcirea spațiului, apă caldă menajeră, ventilare, iluminat sau alte sisteme tehnice.
Birourile de arhitectură și de proiectare regândesc paradigma în care se construiește, astfel încât clădirile existente sau cele noi să fie în armonie cu mediul înconjurător și să crească performanța energetică a acestora. Pentru a obține o clădire eficientă energetic trebuie să se țină cont, încă din stadiul de proiectare, de: minimizarea punților termice, utilizarea unor suprafețe vitrate performante, evaluarea soluțiilor de anvelopă la transferul de masă, minimizarea infiltrațiilor prin zonele neetanșate ale clădirii și luarea în considerare a caracteristicilor termotehnice ale elementelor care alcătuiesc anvelopa clădirii, respectiv capacitatea termică, izolația termică, încălzirea pasivă dar și alte condiții precum compartimentarea interioară sau etanșeitatea la aer.
La o serie dintre aceste cerințe TOPANEL oferă ca soluție THERMOTOP, placi termoizolante cu grosimi variabile, confecționate din spumă PIR, recomandate pentru orice tip de izolare – pereți, pardoseală, terase circulabile/ necirculabile sau ca învelitoare. Plăcile Thermotop se disting de alte produse cu același rol prin coeficientul lambda de 0,022 W/mK, având o capacitate de termoizolare cu până la 100% mai mare față de vata minerală sau polistirenul expandat.
Beneficiile plăcilor THERMOTOP sunt multiple, oferind o rezistență termică ridicată și prevenind transferul de căldură prin conducție, convecție și radiație. În plus, plăcile THERMOTOP pot fi placate cu barieră de vapori (BV) sau folie de aluminiu (Al), optimizând funcționalitatea spațiilor unde sunt instalate.
Comparativ cu alte materiale izolante, THERMOTOP demonstrează randament termic ridicat, în ciuda grosimii reduse a plăcilor. Spre exemplu, o placă THERMOTOP de doar 50 mm asigură aceeași izolație termică ca o placă de polistiren expandat de 100 mm sau ca vata minerală de aceeași grosime.
Optând pentru produsele Thermotop, contribuiți la protejarea mediului înconjurător și la reducerea amprentei de carbon. Aceste plăci termoizolante au un impact redus asupra mediului înconjurător, având un potențial de încălzire globală (GWP) de cinci ori mai mic decât alte materiale izolante. În plus, datorită eficienței termice remarcabile și grosimii reduse a plăcilor, se utilizează mai puține materii prime în procesul de construcție, contribuind la o utilizare mai eficientă a resurselor naturale.
Plăcile termoizolante Termotop reprezintă, prin urmare, soluția optimă pentru construcții eficiente energetic, în conformitate cu standardele europene și pentru dezvoltarea imobiliară sustenabilă. Pentru detalii suplimentare, accesați www.thermotop.ro.