Manas Bhatia are o viziune îndrăzneață asupra viitorului – una în care zgârie-norii rezidențiali sunt acoperiți de copaci, plante și alge care acționează ca „turnuri de purificare a aerului”, potrivit CNN.
Într-o serie de imagini detaliate, arhitectul și desingerul din New Delhi și-a imaginat clădiri care se înalță deasupra norilor unei metropole futuriste.
Pentru proiectul lui conceptual „AI x Future Cities,” Bahita a folosit un instrument generator de imagini bazat pe inteligență artificială, Midjourney. Arhitectul spune că generarea unei astfel de imagini poate dura până la 20 de minute. „Partea de încercare-eroare este cea mai distractivă”, a spus acesta.
Într-un alt proiect, intitulat „Arhitectura simbiotică”, Bhatia și-a imaginat un viitor în care clădirile sunt făcute din materiale vii, organice. Acesta a imaginat un „viitor utopic” în care apartamentele sunt formate în interiorul copacilor de mărimea unui sequoia.
„Idea a fost crearea a unui tip de „piele” pentru clădiri, astfel fiind creată o idee bazată pe organic, inspirată de natură și de modul în care are loc răcirea prin evaporare și transpirație, astfel încât turnurile să își poată regla propria temperatură pe tot parcursul zilei”, a spus Bhatia adăugând: „Dacă am putea crea materiale de construcție care să fie organice, naturale, clădirea s-ar putea ventila prin aceste procese naturale.”
Pentru Bhatia, AI-ul este doar un alt instrument. „Arta este complet deschisă interpretării”, a spus el. „Și un artist poate folosi orice fel de instrument care există pentru a crea artă. Oricine poate folosi tehnologia AI, dar nu va putea obține un rezultat la fel de bun ca o persoană creativă.”
Citește mai multe pe sibiu100.ro